FacebookTwitterLinkedIn

După ce a încercat mai multe sporturi, precum baschet, înot, schi, balet sau dans modern, s-a oprit la tenis. „Țin minte că m-am decis destul de târziu, pe la 9-10 ani, față de alte fete care au început mai devreme performanța”, spune Ana Bogdan.

În timpul liber îi place să aibă diverse activități alături de iubitul său, Simone Tempestini, și el membru al generației 30 sub 30. Sportiva nu ezită să alerge prin pădure cu cățeii săi, să se plimbe cu bicicleta, ori să meargă pe circuit cu mașina sau cu un buggy, iar în sezonul rece adoră să schieze.

Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30

Ana Bogdan a început să participe la turneele internaționale de la vârsta de 13 ani, iar la 16 ani era deja clasată în primele cinci jucătoare din lume. Cea mai bună clasare la junioare a fost locul al II-lea în lume. Până la vârsta de 23 de ani a fost antrenată de tatăl său, la Sinaia, cu o mașină specială de aruncat mingi și cu sora sa, Ioana. „Foarte puțini au fost cei care mi-au dat șanse să ajung măcar în Top 100, pentru că nu credeau în pregatirea cu acea mașină de mingi”, adaugă jucătoarea de tenis.

În circuitul WTA a avut rezultate bune, în ciuda încercărilor prin care a trecut din cauza multiplelor accidentări care au scos-o din ritm. „Am avut obstacole din punct de vedere financiar, când nu aveam resursele necesare să merg la competiții, fie din punct de vedere mintal, când nu mă mai regăseam pe teren. Am reușit să le depășesc de fiecare dată gândind pozitiv, cerând ajutor și îndrumare divină prin meditațiile pe care le fac și având lângă mine oamenii potriviți. Le sunt recunoscătoare fiecăruia în parte”, recunoaște Ana Bogdan.

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Cele mai bune rezultate din acest an ale jucătoarei de tenis sunt un turneu WTA câștigat la Iași, o finală WTA la Varșovia și un turneu ITF câștigat în Franța. De la începutul anului, Ana Bogdan a reușit performanța de a urca de pe poziția 116 până pe 64 în clasamentul WTA. „Prezența în prima sută WTA a șase sportive românce reprezintă o oportunitate de dezvoltare în viitorul apropiat a unei infrastructuri moderne de practicare a tenisului de înaltă performanță, precum și de implementare a unor noi orientări de pregătire și valorificare a tinerelor talente. Lipsesc totuși bazele sportive moderne, centre de refacere și recuperare, dotările de ultimă generație la acest capitol. Suntem înzestrați genetic pentru practicarea acestui sport complex. Cei care am reușit – am reușit cu multă determinare, voință, putere de muncă și am fost norocoși să avem lângă noi oamenii potriviți la momentul potrivit, care ne-au ajutat să facem acest sport la nivel înalt”, conchide Ana Bogdan.