Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

13 pentru 2013: Gruia Stoica, transportatorul european

Gruia Stoica se numără în acest moment, prin intermediul grupului său de firme Grampet, printre cei mai mari transportatori feroviari privați de marfă din Europa.
gruia_stoica.jpg

Administrează peste 16.700 de vagoane (la care se vor adăuga alte 2.000, ce vor fi achiziționate în acest an) și 400 de locomotive și deține patru fabrici de construcții, reparații și modernizări vagoane de calatori și marfă în România (Remar Pașcani și Reva Simeria), Ungaria (Grampet Debrecen) și Serbia (FZV Zelvos Smederevo).

Vezi aici la cât s-a ridicat în 2012 averea lui Gruia Stoica

Creșterea an de an a afacerilor, până la aproximativ 350 de milioane de euro și peste 8.500 de angajați în 2012 s-a datorat în primul rând extinderii regionale rapide, obiectiv ce continuă sa fie la fel de important si în 2013. În primavara acestui an, Grup Feroviar Român, parte a grupului Grampet urmează sa participe la privatizarea companiei de transport feroviar de marfă din Bulgaria – BDZ Cargo.

Citește aici mai multe despre afacerea BDZ Cargo

În Republica Moldova, compania controlată de Gruia Stoica urmează să transforme un depou în fabrică de vagoane. Omul de afaceri este deja prezent în zona, dar indirect. La fabrica Remar Pașcani, parte a grupului Grampet, se modernizează trenurile care circulă în acest moment în Republica Moldova. Primul astfel de tren, dintr- un total de 15 contractate, a fost livrat la mijlocul anului trecut. “Intenționăm să extindem produsul pe care l-am livrat anul trecut în Republica Moldova în alte țări din spațiul CSI“, a declarat pentru Forbes România Gruia Stoica.

În Olanda, Belgia, Cehia și Slovacia, omul de afaceri urmează să înființeze noi companii, care vor avea calitatea de operator feroviar, iar în Kazahstan va deschide o casă de expediție. Operațiunile Grampet se vor extinde în acest an și în Cuba, după ce la sfârșitul anului trecut, grupul a semnat cu Uniunea Căilor Ferate din această țară un acord ce-i va permite să proiecteze și să producă acolo material rulant. Sunt doar câteva dintre motivele care ne fac pe noi, cei de la Forbes România, să îl includem pe Gruia Stoica printre cei 13 antreprenori care trebuie urmariți în acest an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii