FacebookTwitterLinkedIn

TULLY este un dispozitiv wearable de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu ADHD (Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție) dezvoltat de startup-ul Stressless in Cluj-Napoca.

HEAL4LIV este un sistem robotizat inovator dedicat îmbunătățirii tratamentului intervențional minim invaziv în cazul cancerului hepatic. Sistemul este dezvoltat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. „Octavian Fodor” și Select It Serv.

Chifor Research a dezvoltat un prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic care utilizează rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice în scopul automatizarii fluxului de prelucrare a datelor achiziționate.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca au dezvoltat un sistem de diagnosticare şi monitorizare a afecţiunilor pulmonare difuze, bazat pe algoritmi de inteligență artificiala și ecografie transtoracică.

Apelul de proiecte EIT Health RIS Innovation Call a avut loc pentru al doilea an consecutiv, cu scopul de a susține proiectele inovatoare cu potențial din domeniul sănătății, dezvoltate de echipe de cercetare din regiunile în curs de dezvoltare ale Uniunii Europene. La fel ca anul trecut, și în acest an din România au fost premiate printre cele mai multe proiecte inovative în domeniul sănătății din program.