Noutatea celei de-a treia generații de elevi ai incubatorului de afaceri dezvoltat de Mozilla vine din faptul că pentru prima data, un startup din România se află printre echipele calificate.
Vezi aici care sunt echipele care participă la Mozilla Web FWD.
Gameleon, un startup fondat de Victor Popescu (veți putea citi povestea lui în ediția din acest an proiectului 30 sub 30), este o platformă web care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și crea propriu browser de jocuri fără a avea vreun fel de experiență în programare. Astfel, Gameleon se va întâlni cu echipe din Atena, Boston, San Francisco, Vancouver sau din Eugene, Oregon.
Avantajul propus de americanii de la Mozilla este accesul la incubator fără taxă de înscriere şi posibilitatea de a accesa finanţare. „WebFWD își propune să sprijine pe cei ce doresc să pornească o afacere pe parcursul a trei luni de instruire. Acesta constă în cursuri de pregătire săptămânale, sesiuni și exerciții, întâlniri cu experții din industrie și ghidare continuă de la cei mai buni specialiști ai lumii. După absolvirea programului, echipele pot să se califice pentru o finanțare din partea Mozilla”, spunea în cadrul evenimentul How to Web (desfășurat în toamna anului trecut la București) Diane Bisgeier, program manager în cadrul Mozilla Web FWD.
Lansat în 2011, acest accelerator de start-up-uri este poziționat pentru a împărți din experiența și competența Mozilla dobândită prin inițiative mobile concentrate pe web. Astfel, programul dezvoltat de Mozilla le oferă celor care construiesc tehnologii uneltele necesare pentru a-şi pune la punct afacerea. Ce aşteaptă în schimb? Ca antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea tehnologiilor şi să dea înapoi comunităţii din cunoştiinţele pe care le acumulează. „Noi îi învăţăm ceea ce ei nu ştiu: cum să marketeze o afacere, cum să pună la punct o strategie pentru penetrarea pieţei, să găsească canalele potrivite de distribuţie sau parteneriatele cele mai avantajoase”, explică managerul Mozilla WebFWD.
Potrivit managerului, primele proiecte participante au benefiat deja de runde de finanţări în valoare totală de circa 400.000 de dolari din partea unor instituţii financiare.