FacebookTwitterLinkedIn

În 12 luni cursurile de programare oferite de companie te pregătesc să devii junior full-stack developer-ul la care visează orice angajator, indiferent de studiile și activitatea profesională anterioare. Compania primește acum 3,5 milioane de euro în runda de finanțare Seria B, pe capital de risc – oferită de Lead Ventures și Portfolion – investiție realizată pentru a sprijini expansiunea Codecool.

Majoritatea specialiștilor pieței și a directorilor de companii admit că în fenomenul de recrutare și cel de menținere a personalului au nevoie de o abordare complet nouă în sensul formării competențelor digitale. Codecool a recunoscut această nevoie în urmă cu 3 ani, când a lansat un model disruptiv de business pentru a-i ajuta pe cei interesați de un rol în IT să deprindă abilități digitale și pentru a le asigura un loc de muncă.

Observăm că automatizarea și digitalizarea proceselor business afectează fiecare sector, de la producție și  logistică până la vânzări și administrație, schimbare care necesită o forță de muncă echipată cu abilități digitale, nu doar în companiile de tehnologie, ci în toate industriile, fie ele de producție sau servicii. Creșterea companiilor din spațiul central și est european va fi definită de abilitatea acestora de a se adapta la ceea ce se numește transformarea digitală”, declară Balázs Vinnai, fondator Codecool.

Până acum, Codecool a instruit și a ajutat 400 de persoane fără experiență anterioară în sectorul digital să își găsească un job în domeniul IT, într-una dintre cele 100 de companii partenere. În acest moment, 500 de persoane studiază în 4 campusuri administrate de Codecool în Ungaria și Polonia. Numărul acestora va crește însă la 800 de studenți, pentru că rețeaua se va extinde pe piața din România. Compania va deschide un campus în București, cursurile fiind programate să înceapă în luna septembrie a acestui an.

”Conform estimărilor din industrie*, pe piața din România există o penurie de aproximativ 50,000 de profesioniști IT. Tot aceste date spun că până în 2020, România va avea un număr de 140,000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. Discuțiile  derulate în ultimul an și jumătate cu jucătorii locali de pe piața de IT, dar și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă, ne-au oferit certitudinea că e nevoie de Codecool aici și că putem îmbunătăți situația angajatorilor și angajaților din sectorul IT”, crede József Boda, Co-Founder și CEO Codecool.

Codecool își propune să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii din Europa în domeniul formării forței de muncă digitală și a managementului talentelor până în 2023. Codecool plănuiește să deschidă 10 campusuri și să dezvolte o rețea de aproximativ 10,000 de persoane până la acea dată. Până acum, Codecool s-a parteneriat cu companii precum: Morgan Stanley, NNG, Vodafone, Siemens, Prezi, Capgemini, Unicredit Bank, Generali, Groupama în a oferi absolvenților săi joburi competitive.

Codecool oferă angajatului modern o pregătire completă și complexă pentru ca acesta să facă față provocărilor pieței muncii din secolul XXI. Compania a revoluționat metodele tradiționale de training, care pe lângă formarea competențelor digitale, pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru.

De asemenea, participanții beneficiază de cei mai talentați și bine pregătiți mentori, cu expertiză dovedită și trec prin materie în ritm propriu, prin metoda de studiu denumită Mastery Based Learning. Codecool menține un dialog activ cu companiile, astfel că informația predată la curs este încontinuu reîmprospătată și adaptată nevoilor din piață. În timpul cursurilor, start-up-ul din Budapesta facilitează întâlniri între cursanți și companiile de top care își caută angajați, astfel că aceștia pot participa la interviuri și au garanția unui loc de muncă la finalul programului. În plus, cei interesați de o schimbare în carieră au la dispoziție metode diverse de achitare a cursurilor – plata în avans, plata în rate, plata amânată până la începerea noului job.

Compania din Budapesta primește o finanțare de 3,5 milioane de euro pentru expansiunea internațională.

Pentru că rețeta Codecool și-a dovedit succesul, compania adăugă astăzi 3,5 milioane de euro din runda de finanțare Seria B furnizată de firmele de gestionare a fondurilor de capital din Budapesta – Lead Ventures și Portfolion, bani investiți în susținerea obiectivelor start-up-ului pentru expansiunea europeană. Lead Ventures este investitorul principal, iar sprijinul financiar PortfoLion se adaugă finanțării lor anterioare tip Seria A oferite companiei Codecool. Runda de finanțare Seria B rămâne deschisă pentru investitorii renumiți, activi în domeniul tehnologiei educației pentru următoarele 6 luni până la un prag de 1,5 milioane de dolari.

Suntem încântați că prima noastră investiție – în acord cu obiectivele noastre – se duce către o companie de succes din Ungaria, aflată în creștere, care are nevoie de finanțări susținute pentru a-i stimula dezvoltarea. Obiectivul Lead Venture este de a găsi inovatori în piață și de a-i sprijini în evoluția lor, de aceea susținem modelul de training oferit de Codecool. Accesul la capital pentru a sprijini inovația va avea o importanță majoră pentru creșterea competiției pentru Europa Centrală și de Vest”, declară Ábel Galácz, CEO Lead Ventures.

Campusurile Codecool oferă training actualizat și orientat către practică, fapt demonstrat de rezultatele deosebite obținute de absolvenții lor pe piața de muncă. PortfoLion sprijină planurile de extindere regională ale Codecool, pentru că noi privim lipsa angajaților capabili de pe piața muncii ca pe o problemă ce ia amploare. În afară de finanțare, încercăm să ajutăm compania să își atingă obiectivele prin expertiza noastră financiară și de business”, spune Jenő Nieder, director adjunct al PortfoLion.

Codecool își plasează absolvenții în joburi din segmentul IT, compania având deja parteneri de business în 7 țări. Compania din Budapesta este primul start-up din educația IT care completează programul său de training cu garantarea unui loc de muncă cu 99% rată de succes. Compania se află în plină expansiune, cu un venit de 1,3 milioane de euro în 2017, 3,2 milioane de euro în 2018 și țintește la 5 milioane de euro anul acesta.