FacebookTwitterLinkedIn

„Că nu se pune problema să facă profit având, eu ştiu, dintr-o terasă poţi să foloseşti maxim 50% din capacitate, oricât de bine te-ai organiza, iar terasele de obicei reprezintă 30 – 40% din totalul capacităţii de vânzare, adică de număr de locuri. Deci tu deschizi cu 20% din capacitate, foloseşti bucătăria, e un cost, nu este un profit. În prima zi de la redeschiderea teraselor, toate locurile la restaurantele antreprenorului sunt rezervate”, a spus Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante CityGrill, potrivit Mediafax.

Cele două săptămâni de stare de alertă cu reguli stricte de ieşire în oraş reprezintă o tranziţie către noua normalitate.

„Cred că va fi o zonă-tampon către normalitate, în care oamenii vor fi responsabili. Şi mai degrabă clienţii vor regulariza. Adică cererea lor şi nivelul lor de încredere vor face presiune pe operatorii de restaurante, nu statul sau organele de control ale statului”, a spus Petrescu.

Mandachi: Suntem obligați să scădem prețurile și nu știu câți angajați mai pot ține până la sfârșitul anului

„Cele mai multe dintre restaurantele pe care le am eu sunt în mall-uri și aici avem nevoie de detalii suplimentare. Plus de asta, avem foarte multe contracte încheiate cu persoane fizice pentru organizarea de evenimente în spații închise, vizavi de care nu s-a precizat absolut nimic. Noi trebuie să ne configurăm terase și spații exterioare în care să organizăm aceste evenimente, dar nu știm câte persoane pot să se reunească acolo. Sunt foarte multe lacune, sunt foarte multe lucruri care nu s-au precizat”, spune Ștefan Mandachi, antreprenorul devenit celebru pentru mișcarea #șîeu și pentru construirea simbolică a primului metru de autostradă din Moldova.

Din punctul său de vedere, industria HORECA este în colaps. „Eu am un hotel de 90 de camere și 40 de camere le voi transforma în birouri, pentru că nicio previziune pozitivă nu pare să apară la noi, în Bucovina, unde turismul este la pământ, deocamdată”, a spus antreprenorul, la Digi24.