FacebookTwitterLinkedIn

„Sectorul ospitalităţii este zonă de război. Atât hotelurile, cât şi restaurantele sunt în o presiune maximă. Drept urmare, am atacat diverse proiecte cu reprezentanţii Guvernului şi astăzi avem câteva propuneri pe masă. Avem restaurantele şi hotelurile goale astăzi. Drept urmare, măsura principală este aceea de a amâna plata diverselor taxe, dar în principal cele legate de costul muncii. A doua măsură este cea de plată urgentă a datoriilor restante ale statului către companiile româneşti pe zona de concedii sau altfel de taxe legate tot de salariaţi, de zona taxării muncii sau pe TVA pentru că nu toate cererile de returnare de TVA au fost onorate”, a declarat Dragoş Petrescu pentru ZF.

Dragoș Petrescu declară, potrivit sursei citate, că aproximativ 30% dintre operatorii din industria ospitalităţii sunt închişi astăzi, iar industria se va putea reface complet în condiţiile în care criza cauzată de coronavirus ar dura numai trei luni.

„Şansa noastră stă în aceste trei luni de criză. Dacă această criză va ţine numai trei luni, atunci industria se va putea reface în un format asemănător celui de azi. Dacă va dura mai mult de trei luni, atunci vor fi multe companii în pericol de dispariţie”, spune Dragoş Petrescu.