FacebookTwitterLinkedIn

Germania vrea un acord de închidere a stațiunilor de schi la nivelul Uniunii Europene până la începutul lunii ianuarie pentru a încetini răspândirea coronavirusului, anunță BBC.

„Voi spune asta public, nu va fi ușor dar vom încerca”, a declarat cancelarul Angela Merkel după ce s-a întâlnit marți cu liderii landurilor germane, afirmația acesteia venind după anunțarea extinderii carantinei parțiale până în 20 decembrie.

Guiseppe Conte – premierul Italiei – a susținut deja amânarea debutului sezonului de schi, subliniind însă la rândul său nevoia unei soluții la nivel european.

„Dacă Italia decide închiderea tuturor stațiunilor sale de schi fără sprijin din partea Franței, Austriei și a altor țări atunci turiștii italieni vor risca să meargă în străinătate și vor duce infecția înapoi acasă”, a declarat Conte mai devreme în cursul acestei săptămâni.

Elveția nu este în Uniunea Europeană și, spre deosebire de majoritatea destinațiilor din Alpi, stațiunile sale de schi sunt deja deschise, astfel că ar putea reprezenta o destinație pentru cetățenii UE în cazul în care se va lua decizia de a închide stațiunile la nivelul blocului comunitar.

Purtarea măștilor este obligatorie în stațiunile elvețiene însă deschiderea acestora a atras oricum critici din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

„Odată ce vor scădea ratele infecțiilor, și ele vor scădea, putem fi oricât de liberi dorim. Dar acum? Ar trebui deschise stațiunile de schi? În ce condiții?”, a declarat delegatul special al OMS, David Nabarro.