Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Forbes CEE Forum 2019. Michaela Stein, CEO al Metabolic Balance: Secretul tinereții și Zonele Blue

Cercetătorii din întreaga lume lucrează la identificarea și studierea punctelor geografice unde oamenii trăiesc cel mai mult. Care este secretul longevității?  
118 CEE dr Michaela Stein

În așa-numitele zone blue, oamenii reușesc să ajungă și să depășească vârsta de 100 de ani. Sunt oameni care la 80 de ani se urcă pe acoperișuri și sunt considerați a fi tineri”, afirmă dr. Michaela Stein, CEO al Metabolic Balance. Oamenii au început să caute fântâna tinereții încă de când au coborât din copaci. „Tinerețe fără bătrânețe nu putem primi, doar longevitate și sănătate. 10% depinde de gena noastră, iar 90% de stilul de viață”, adaugă dr. Michaela Stein.

Deci, ce este o zonă albastră? Pe scurt, este un loc în care un număr mare de persoane trăiesc peste 100 de ani. Speranța de viață din aceste zone este extraordinar de mare, iar rata mortalității extrem de mică pentru persoanele de vârstă mijlocie. „Ca medic, această temă mă preocupă dintotdeauna. Zonele blue se găsesc în Italia (Sardinia), Grecia (Ikaria), Japonia (Okinawa), California (Loma Linda) și Costa Rica (Peninsula Nikoya). Demografii au identificat aici și câteva teme care îi fac pe oameni să trăiască mai mult: viața în familie, traiul în colectivitate, spiritualitatea și alimentația”, punctează Dr. Stein.

Toate aceste locuri au în comun, pe lângă secretul logevității, faptul că se află foarte aproape de ocean. Așadar, o dietă orientată către consumul de fructe de mare îi ajută pe oameni să trăiască mai mult. Multe dintre aceste locuri au obiceiuri alimentare extrem de asemănătoare, incluzând consumul de leguminoase și savurarea unei cantități moderate de vin. Acești oameni consumă în principal cereale integrale, cartofi dulci, nuci și fasole. În cele din urmă, consideră dr. Stein, secretele zonelor albastre nu sunt atât de secrete. Fiecare prioritizează sănătatea și fericirea în timp – pe măsură ce învățăm și ne dezvoltăm.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii