FacebookTwitterLinkedIn

La 28 de ani, termenul „lider” îi este foarte bine cunoscut Adelinei, atât teoretic, cât și prin prisma activității sale zilnice. În urmă cu câțiva ani, ea a a creat de la zero programele LEADERS School & Academy, proiecte ce își propun să identifice potențialul de lider al participanților și să îi ajute în trasarea unui plan de acțiune spre îndeplinirea țelurilor.

Povestea dintre Adelina Maria și Fundația LEADERS (creată și condusă de un alt tânăr, Alexandru Gorun) a început cu mai mulți ani în urmă, din vremea când tânăra era studentă în anul I la ASE. A lucrat, inițial, ca newsletter editor și la scurt timp a primit propunerea de a coordona o conferință de branding, o provocare ce a însemnat primul său pas spre cariera în leadership: „Probabil colegii mei au vazut în mine un potențial de care eu nu eram conștientă, iar cu determinare și multe nopți nedormite, am reușit să coordonez prima mea echipă și să avem un eveniment de succes”.  Ulterior, propunerea a venit din partea sa către Fundație –  aceea de a organiza o școală de vară altfel: un program de leadership adresat elevilor din an terminal și studenților. „După conferință mi-a fost clar că sunt în locul potrivit, dar că putem sa creăm programe care să aibă un impact mai mare”, explică tânăra.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

Așa s-a înființat prima ediție Leaders School. Practic, LEADERS School înseamnă ateliere de leadership cu traineri recunoscuți și facilitarea întâlnirii cu mentori din domeniile de interes ale tinerilor (business, artă, sport, societate civilă, etc). La proba finală participanții sunt provocați să dezvolte un businesss de la zero sau să conducă un business deja existent.

Pe de altă parte, celălalt program coordonat și fondat de Adelina Maria – LEADERS Academy – este destinat tinerilor manageri și antreprenori care interacționeză cu speakeri atât din zona de business, cât și din cultură, sport etc. Programul, care se desfășoară o dată pe an, a fost lansat în 2009 și este construit în jurul a patru componente cheie: activități experiențiale (participanții sunt scoși din zona de confort și provocați să își depășească limitele prin activități inedite de supraviețuire și de nautică); simulările de business (timp de o zi participanții conduc un business existent sau unul creat de la zero de ei, sub îndrumarea unui antreprenor de succes); întâlniri cu lideri din business, artă, sport, medicină și societatea civilă; coaching și facilitare – pe durata întregului proces de învățare participanții sunt acompaniați de un coach profesionist, pentru a contribui la maximizarea potențialului lor.

Targetul LEADERS School & Academy – dar și al celorlalte programe din cadrul fundației – sunt oamenii care își doresc implicarea în inițiative din afara zonei de activitate zilnică, cei care au deschiderea de a se dezvolta atât profesional, cât și personal și de a da mai departe din experiența lor.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

Din 2011, Adelina Maria este și trainer la Fundația LEADERS, ea dezvoltând și implementând proiecte din aria sa de expertiză – leadership, comunicare, public speaking, team building. Până acum, Adelina Maria a inițiat și realizat programe care au însumat, de-a lungul timpului, peste 1.000 de participanți. În implementarea acestora a colaborat cu peste 100 de companii și 200 de speakeri – lideri din mediul business, sport sau societatea civilă. Printre atuurile sale se numără, după cum declară ea însăși: „un bun comunicator, creez destul de ușor contacte și aduc strategie și idei noi în cam toate proiectele în care sunt implicată”.

28 de ani

Trainer LEADERS Foundation, Founder LEADERS School & Academy

A fondat două dintre cele mai cunoscute programe de leadership pentru tineri și este trainer la Fundația Leaders, unde se ocupă de implementarea proiectelor de leadership, educație, comunicare  sau talent management.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016