Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Forbes CEE forum 2019, Camelia Șucu: „Nu am simțit niciodată că este mai greu sau mai ușor să fii antreprenoare într-o lume a bărbaților”

Camelia Șucu, una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din România, cu o carieră de peste 25 de ani, și-a propus să rămână implicată mult timp în lumea business-ului.  
 aboneaza-te
087 women 19 Camelia Sucu

„Ce îi caracterizează pe foarte mulți antreprenori este că sunt foarte curajoși și optimiști, ei văd o reușită acolo unde alții văd probleme. Noi, antreprenorii, știm să lucrăm cu oamenii.”

 

„Nu am simțit niciodată că este mai greu sau mai ușor să fii antreprenoare.(….) Facem echipă și pornim la muncă pentru că vrem să iasă ceva din aceea idee. Ce îi caracterizează pe foarte mulți antreprenori este că sunt foarte curajoși și optimiști, ei văd o reușită acolo unde alții văd probleme. Noi, antreprenorii, știm să lucrăm cu oamenii. Aici ar fi o mică diferență, femeile sunt mai empatice și avem o inteligență emoțională puțin mai dezvoltată decât bărbații, dar observ că și ei încep să ne ajungă din urmă. (…) Am reușit să îmi fac o echipă bazată pe valori: să vii la muncă fericit”, a spus Camelia Șucu, în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum.

Ea deține companiile ClassIN, Piața de Gros (Abundia) și Iconic Food&Wine. ClassIN, cel mai important distribuitor de piese de mobilier high-end și de servicii integrate de design, cu un portofoliu de peste 600 de branduri de top, dintre care Natuzzi, Edra, Porada și Flos, în exclusivitate, activează pe un segment de piață descoperit și dezvoltat de Camelia Șucu.

Lecții pentru 2019 – Camelia Șucu: Uneori, am sentimentul că noi așteptăm mereu următorul guvern, acesta este blestemul nostru

Antreprenoarea spunea anterior că și-a propus să consolideze trendul de proiect integrat pe design interior pentru grupul Class și să crească poziția pe piața de fresh juices și top-quality health food pentru grupul Iconic.

Deși acum acordă mai multă atenție familiei, Camelia Șucu susține că va rămâne mult timp implicată în afacerile sale. „Nu mă văd deocamdată nici măcar încetinind ritmul. Nu mă lasa nici fetele, nici nepoții. Deși petrecem mult timp, venirea lor mi-a dat o altă valoare de a contabiliza timpul petrecut cu familia. Fetele sunt și ele antreprenoare și au vrut să încerce singure propriile idei, să greșească și să învețe. Cu siguranță, la un moment dat, vom face ceva în jurul unei idei lucruri împreună. Mi-a plăcut să le las să crească, ajutându-le foarte puțin. Acum au ajuns la nivelul în care vin singure să ceară sfaturi. Noi suntem prima generație de antreprenori (…) Eu sunt pentru mai multe forțe, pentru că ajută la dezvoltarea business-ului. La mine Ioana este cea care s-a implicat într-unul dintre business-uri, pe lângă cel propriu al său. Dar întotdeauna am avut și oameni din afară, pentru că ai nevoie și de alte specializări când vrei să scalezi, să crești”, a mai spus Camelia Șucu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii