FacebookTwitterLinkedIn

Iar dacă toate celelalte proiecte speciale editoriale pe care le-am realizat până acum au fost mai degrabă topuri, realizate în mod cuantificabil, prin aplicarea unor algoritmi asupra unor date concrete referitoare la anumiți indicatori, în acest caz a fost vorba de un proiect mai degrabă subiectiv, fiind opinia redacției Forbes România.

E drept că deși cele mai multe dintre articolele noastre sunt orientate către viitor, această listă de personalități reflectă, într-o mare măsură, realizările trecutului. Însă la o sută de ani de la apariția Forbes și la mai mult de un sfert de secol de la căderea comunismului în România este important să luăm o pauză de la urgențele cotidiene și de la KPI-urile din business plan și să îi apreciem pe cei care au avut curajul să fie deschizători de drumuri.

Fideli filosofiei Forbes, i-am preferat pe antreprenori în fața managerilor, pe cei care au construit în fața celor care au administrat, pe vizionari și pe cei care au schimbat paradigmele business-ului în fața executivilor de carieră și pe cei care au avut capacitatea de a juca roluri multiple în dezvoltarea economiei românești. Așadar, veți regăsi în cele ce urmează mulți antreprenori, dar și manageri, consultanți și bancheri. Mai important, însă, este că veți regăsi oameni care au construit de la zero sau au crescut cu succes afaceri importante, dar au făcut-o întotdeauna pe baza unor principii corecte.

Iată lista celor mai importanți bancheri care au marcat economia românescă:

Iată lista celor mai importanți antreprenori care au marcat economia românească:

Iată lista celor mai importanți manageri care au marcat economia românească: