FacebookTwitterLinkedIn

De la începutul acestui an, Dana Mirela Ionescu a fost numită director al Direcției de Invesment Banking a Raiffeisen Bank, după ce subsidiara Raiffeisen Capital&Investment, care fusese înființată cu trei ani în urmă, a fost integrată în operațiunile băncii. În aceste condiții, Raiffeisen nu mai oferă în România servicii de tranzacționare cu acțiuni, titluri de stat și alte instrumente financiare intermediate pe piața bursieră, din cauza cererii reduse, dar continuă să fie activă pe oferte publice inițiale și secundare, precum și pe tranzacții de private equity și M&A.

Cea mai recentă listare în care a fost implicată este a producătorului de vin Purcari Winery, din februarie 2018, prima companie din Republica Moldova listată pe Bursa de Valori București. În plus, Raiffeisen a fost implicată, anul trecut, în listarea Sphera Franchise Group, compania care deține franciza pe România, Republica Moldova și Nordul Italiei pentru KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, și a Digi Communications. Mai mult, în 2016, a organizat în doar patru luni, listarea MedLife, marcând o revenire a listărilor la BVB. Anterior Raiffeisen Capital&Investment, Dana Ionescu a fost, timp de nouă ani, președintele Consiliului de Administrație și CEO-ul Raiffeisen Capital Investment. Din cea din urmă poziție, ea a fost implicată în unele dintre cele mai importante listări din istoria bursei locale – Electrica, Fondul Proprietatea și Romgaz.

În plus, de 12 ani, ea este membru al Consiliului de Administrație al Depozitarului Central, iar, între 2006 și 2010, a deținut funcții în fruntea BVB. Absolventă a Facultății de Administrare a Afacerilor (ASE București), și-a definitivat studiile la Georgetown University (cu dublă specializare, finanţe şi afaceri internaţionale). Între 1995 și 2003, ea a locuit în Statele Unite ale Americii, unde, pe lângă studii, a lucrat pentru General Electric, Goldman Sachs și Oaktree Capital Management, precum și pentru alte companii de pe Wall Street.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018