FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 70% dintre persoanele angajate care vor să își schimbe locul de muncă se așteaptă la venituri cu cel puțin 20% mai mari, dar se feresc să solicite o mărire din partea actualului angajator. Cea mai mare fluctuație de personal se înregistrează în resurse umane și contabilitate.

,,Mulți ezită să ceară argumentat salarii mai mari și preferă să plece direct din actuala poziție. Este o situație cumva paradoxală, pentru că mulți candidați spun că motivul pentru care renunță la un loc de muncă este lipsa majorării salariului, dar ei nici măcar nu cer o mărire”, spune Cristina Profeanu, CEO al agenției de recrutare cristinaprofeanu.ro.

Potrivit sursei citate, relațiile dintre angajat și angajator se deteriorează în momentul în care angajatul solicită o majorare salarială care este promisă, dar, de cele mai multe ori, este nerealizată.

În timp ce 42% dintre angajați spun că sunt necesare creșteri salariale pentru a aborda fluctuația personalului, doar 18% dintre angajatori consider acest aspect ca fiind important.

Totodată, 43% dintre salariați declară că sunt dispuși să renunțe la locul de muncă actual în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de EY pe un eșantion de 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajați din 22 de țări și 26 de sectoare industriale.

Totodată, situația economică a multor companii este incertă din cauza inflației și a costurilor în continuă creștere. Modificările recente ale Codului Fiscal, care vor pune presiuni suplimentare pe angajatorii mici și mijlocii, creează și mai multă incertitudine în legătură cu modul în care vor evolua relațiile de muncă și salarizarea angajaților.