FacebookTwitterLinkedIn

Grupul austriac Supernova, companie privată de imobiliare axată pe proprietăți de retail din Europa Centrală și de Est, investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale achiziționate la sfârșitul anului trecut în București, Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.

Potrivit reprezentanților, lucrările de modernizare se află deja în desfășurare în Drobeta Turnu Severin și Bacău, urmând ca până la sfârșitul lui 2023 să fie demarate și finalizate inclusiv în Constanța și București. 

În urmă cu mai puțin de un an, încheiam cu succes această tranzacție importantă pentru noi, deopotrivă prin valoarea ei strategică, cât și prin felul în care ne oferă oportunitatea de a face ceea ce știm cel mai bine: dezvoltarea inteligentă, cu respect și angajament față de mediu. Suntem fideli viziunii noastre, astfel că în doar câteva săptămâni vom prezenta locuitorilor din Drobeta Turnu Severin noul centru comercial Supernova, complet renovat și modernizat”, a declarat Frank Philipp Albert, fondator și CEO Supernova Group.

Cele 6 centre comerciale, dintre care 3 situate în București, iar celelalte în Bacău, Constanța și Drobeta-Turnu Severin, au fost achiziționate printr-o tranzacție complexă de transfer de acțiuni cu componentă de lease-back. În urma tranzacției, cele 6 centre comerciale își schimbă denumirea în “Supernova”, în timp ce Cora rămâne chiriașul principal pe zona alimentară. 

Achiziția a fost finanțată parțial de un consorțiu de 4 bănci – Erste Bank AG, Raiffeisen Bank Internațional, Raiffeisen Bank România și BCR. Din estimările Forbes România, tranzacția depășește 100 de milioane de euro.

Grupul Austriac Supernova a intrat pe piața din România în noiembrie 2020, prin preluarea Jupiter City Shopping Center din Pitești. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietăți cu o valoare brută de 1,7 miliarde de euro.