FacebookTwitterLinkedIn

Cele 6 centre comerciale, dintre care 3 situate în București, iar celelalte în Bacău, Constanța și Drobeta-Turnu Severin, au fost achiziționate printr-o tranzacție complexă de transfer de acțiuni cu componentă de lease-back. În urma tranzacției, cele 6 centre comerciale își vor schimba denumirea în “Supernova”, în timp ce Cora rămâne chiriașul principal pe zona alimentară. 

Achiziția a fost finanțată parțial de un consorțiu de 4 bănci – Erste Bank AG, Raiffeisen Bank Internațional, Raiffeisen Bank România și BCR. Din estimările Forbes România, tranzacția depășește 100 de milioane de euro.

Grupul Supernova se angajează să investească cel puțin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale și să execute extinderi majore în unele dintre ele, în 3-5 ani.

„Această operaţiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail  al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului şi o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Salutăm acordul cu Supernova şi suntem încrezători că este  partenerul potrivit pentru cora. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleaşi locaţii, ca şi chiriaşi-ancoră”, a declarat Thierry Destailleur, CEO Cora România.

Consilierea juridică a Supernova a fost oferită de  bpv GRIGORESCU STEFANICA, iar Louis Delhaize a fost consiliat de firma de avocatură act Botezatu Estrade Partners.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost condusă de Anca Albulescu (Partener) si a inclus avocații Nicolae Ursu (Avocat Senior Coordonator), Alina Tyelu (Avocat Senior), Diana Radu (Avocat) și Iuliana Rusu (Avocat).

„Suntem încântați că am avut alături de noi echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA care ne-a sfătuit pe parcursul acestei tranzacții. În Anca, Nicolae și echipa lor am găsit un sprijin remarcabil și am dezvoltat un tip de relație pe care fiecare companie imobiliară ar trebui să o construiască încă de la primii pași în România”, a declarat Mag. Johannes Wurzer, Coordonatorul Departamentului de Fuziuni și Achiziții la Supernova.

Grupul Austriac Supernova a intrat pe piața din România în noiembrie 2020, prin preluarea Jupiter City Shopping Center din Pitești. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietăți cu o valoare brută de 1,7 miliarde de euro.