FacebookTwitterLinkedIn

„Interesul pentru spațiile de birouri moderne este foarte ridicat în Timișoara și suntem în discuții cu mai multe companii care doresc să se relocheze sau să preia un spațiu în Vox Technology Park. În plus, piața locală a forței de muncă trece în prezent printr-un deficit de specialiști. Sediul și spațiul de lucru nu mai reprezintă doar o carte de vizită pentru companii, ci și o modalitate de retenție a angajaților, care vor lucra într-un mediu de lucru modern și plăcut. Când angajații tăi prosperă, și business-ul prosperă”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park va cuprinde o suprafață închiriabilă de peste 26.000 de metri pătrați, urmând a fi livrat la finalul anului viitor. Proiectul va oferi cea mai mare suprafață închiriabilă pe etaj din Timișoara, de până la 3.500 de metri pătrați – un avantaj competitiv pentru companii, care vor avea astfel posibilitatea de a-și dezvolta activitatea și de a-și mări echipa, fără costuri operaționale suplimentare.

Până în prezent, mai multe companii au închiriat peste 50% din proiect, printre care STB, o companie software din Olanda, care va prelua 6.000 de metri pătrați, IQues din SUA, iar o companie românească va prelua un spațiu de peste 1.000 de metri pătrați.

Vox Technology Park va fi cel mai modern proiect de birouri din regiune, urmând să ofere facilități unice la nivel național. Proiectul va dispune de o parcare subterană generoasă, care va cuprinde locuri de parcare cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și spații pentru biciclete, precum și vestiare cu dușuri pentru bicicliști – o facilitate unică în Timișoara. În plus, o altă caracteristică high-tech a proiectului va fi posibilitatea de identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentei sau recunoaștere facială, pentru maximă siguranță.

Clădirea va include și o zonă comercială la parter, o sală de fitness dedicată celor care își vor desfășura activitatea în noul hub de afaceri, săli de conferințe, restaurant, cafenea și o terasă suspendată, unde angajații vor putea să se relaxeze și să lege noi legături. În plus, proiectul a fost desenat ținându-se cont de o multitudine de ingrediente necesare pentru crearea unui mediu propice dezvoltării, de la compartimentarea inteligentă a spațiilor, la nivelul de zgomot, temperatura optimă sau amplasarea spațiilor de birouri, astfel încât acestea să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

„Am conceput proiectul luând în calcul cerințele companiilor din sectorul IT&C, de la circuitele electrice, la facilitățile specifice pentru cei care activează în industrie. Vox Technology Park reprezintă un proiect al viitorului, atât pentru companiile din regiune, cât și pentru angajații tineri, care vor avea astfel ocazia să beneficieze de condiții de lucru similare celor din marile hub-uri tehnologice din vestul Europei sau din SUA”, mai afirmă Virgil Tornoreanu.

Omul de afaceri deține și compania producătoare de software, Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice din vestul Europei – precum Serviciul de Pașapoarte din Olanda, fiind și resellerul autorizat Apple Vox Store în România.

Werk Property Group, dezvoltatorul Vox Technology Park, face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri.