FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul Elrond a depășit evaluarea de 1 miliard de dolari la începutul acestui an, devenind astfel al doilea Unicorn românesc, după UiPath.

Piețele de active digitale au crescut la peste 1 trilion de dolari la începutul anului 2021, pe măsură ce managerii și companiile încep să ia sectorul în serios.

„Acest lucru transformă ceea ce odată părea a fi o confruntare mexicană, unde potențialii investitori așteptau pe margine, într-o cursă a înarmării pentru supremație”, a declarat pentru Reuters fondatorul Elrond, Beniamin Mincu.

Elrond a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain care poate procesa mai mult de 15.000 de tranzacții pe secundă, comparativ cu 7 și 14 tranzacții pe secundă de către Bitcoin și, respectiv, Ethereum, primele două criptomonede din lume.

Aplicația de plăți globale Maiar, care a fost lansată pe 31 ianuarie, a propulsat evaluarea de piață a lui Elrond la 4,3 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, un sistem de urmărire a prețurilor, și este văzută ca o cale de acces pentru publicul larg către tehnologia blockchain. 

În timp ce aplicația acceptă în prezent Elrond Gold (eGLD) o criptomonedă nativă, precum și Binance și Ethereum, Mincu a spus că în maxim patru săptămâni va include și Bitcoin.

Compania intenționează ca în următoarele luni să introducă un card care să pună în legătură criptomonedele și economia tradițională.

De-a lungul timpului, aplicația ar putea procesa acte de proprietate, precum și alte active nefungibile. 

Elrond intenționează să organizeze o nouă rundă de finanțare în 6-12 luni pentru a crește numărul de utilizatori, a mai spus Mincu.

„Maiar este cea mai simplă aplicație prin care oamenii pot interacționa cu tehnologia blockchain. Aceasta poate deschide calea către construirea infrastructurii pentru un nou sistem financiar transparent, de bandă largă și latență scăzută”. 

Elrond Networks a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea.