Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

News |
|

Florin Cîțu: Pentru educație sunt alocați 9% din bugetul PNRR, pentru sănătate apoape 3 miliarde de euro

Premierul României Florin Cîțu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că sănătatea va avea un buget de aproximativ 3 miliarde de euro alocat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR) este pilonul principal al Planului Next Generation EU și are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro, din care aproape 30,5 miliarde de euro îi revin României. Pentru accesarea lor este necesar să prezinte Comisiei Europene un Plan Național de Redresare și Reziliență până la data de 30 aprilie 2021.

Suma menționată este distribuită astfel: 13,77 miliarde de euro sunt structurați sub formă de granturi și 16,67 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

„Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta şi cu domnul preşedinte. Vă pot spune că pentru educaţie sunt alocaţi 9% din bugetul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), pentru sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm şi la celelalte. Şi distribuţia de gaze este introdusă. Este o discuţie de alocare de bugete şi, după aceea, vom discuta şi despre proiecte”, a declarat Cîţu, înainte de ședința de Guvern de astăzi.

Miercuri, premierul a fost prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a avut loc imunizarea anti-COVID pentru românul cu numărul un milion.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii