FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul Prime Kapital va investi într-un nou proiect de regenerare urbană de anvergură amplasat în Cluj-Napoca. Investiția vizează transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare într-o dezvoltare multifuncțională care va cuprinde centru comercial de aproximativ 75.000 metri pătrați, un complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente și o componentă de birouri cu peste 49.000 metri pătrați. Costul total de dezvoltare depășește 330 de milioane de euro. 

Întregul proiect va fi deservit de zone verzi extinse, spații și piețe publice, care vor conecta zona de birouri și retail cu cartierul rezidențial și vor beneficia de acces auto limitat, concepte care stau la baza tuturor dezvoltărilor semnate de Prime Kapital. 

Proiectul propus de Prime Kapital are în vedere posibilitatea creării de asociații sau parteneriate cu administrația locală, pentru a contribui la obiectivele de infrastructură publică planificate în zonă. Astfel, Prime Kapital este pregătit să contribuie cu un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp și să investească suplimentar 10 milioane de euro în infrastructura rutieră anunțată de municipalitate în cadrul proiectului „Culoarul de Mobilitate Nord” și în infrastructura educațională.

De asemenea, proiectul va conduce la crearea a peste 9.000 de locuri de muncă permanente și susținerea unui total de 3.000 de locuri de muncă în industria construcțiilor și va genera contribuții de peste 60 milioane de euro la bugetul local, în perioada construcției și primii zece ani de la finalizare. 

Prime Kapital anunță un nou proiect de regenerare urbană, în Timișoara: Elba Residence 

Prime Kapital va livra anul viitor 20.000 mp de spații de birouri la Iași, în proiectul Silk District, dintr-un total de peste 100.000 mp

Prime Kapital este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori imobiliari activi în România. În 2016 a intrat într-un joint-venture cu MAS PLC, investitor și operator de proprietăți imobiliare sud-african, cu o prezență semnificativă în Europa Centrală și de Est. 

În prezent, în România, Prime Kapital și MAS PLC au în dezvoltare investiții de aproximativ 2 miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuințe, peste 280.000 metri pătrați de suprafețe de retail și peste 150.000 metri pătrați de suprafețe de birouri. Majoritatea proiectelor vizează reconversii funcționale ale unor platforme industriale.

Prime Kapital și MAS au în plan investiții de aproape 2 miliarde de euro pe piața imobiliară din România, în special în sectorul rezidențial

În București, dezvoltatorul a cumpărat anul trecut aproape 18 hectare din platforma IMGB din sudul orașului, unde are în plan construcția de apartamente, iar la Timișoara va dezvolta un proiect pe platforma întreprinderii Elba.