FacebookTwitterLinkedIn

Pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar Ștefănel Marin (UNPR) au votat 37 de consilieri generali. Alţi cinci consilieri au votat „împotrivă”, iar trei s-au abţinut.

Şedinţa extraordinară convocată marţi de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a CGMB.

În timpul şedinţei, consilierul PNL Richard Radu a propus includerea pe ordinea de zi şi a proiectului de hotărâre privind schimbarea primarului interimar. Richard Radu a arătat că multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucureşti nu au fost îndeplinite, deşi Ştefănel Marin a semnat acest document atunci când a fost desemnat în funcţie, în 15 septembrie, după suspendarea primarului Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Consilierii au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectului, cu 39 de voturi „pentru”, trei împotrivă şi o abţinere. Proiectul a fost apoi luat în discuţie de către consilierii generali. Astfel, s-a ajuns la dezbateri în Consiliul General și votul de destituire al lui Ștefănel Marin.