Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Homeopatia, un nou trend în medicină

Centrul de Învățământ și Dezvoltare a Homeopatiei (CEDH) a organizazat pe 20 și 21 noiembrie 2015 Congresul Internațional de la Praga. Cu această ocazie, aproape 400 de medici din 16 țări s-au întâlnit pentru a împărtăși experiențele lor în jurul temei „Homeopatia și copilul”.
21642162622_70bf4bdbe2_h(1)

Pe lângă medicii prezenți, evenimentul a găzduit și  jurnaliști din zece țări, care au participat la conferința de presă aferentă. Aceștia au avut ocazie să îi asculte și să adreseze întrebări celor doi speakeri: Dr. Antoine Demonceaux, Directorul CEDH, care a prezentat viziunea sa asupra homeopatiei clinice și Valérie Poinsot, Directoare Generală Delegată a Laboratoarelor Boiron, care a explicat de ce susține Boiron valorile de homeopatie clinică și dezvoltă, la nivel mondial, un proiect de sănătate bazat pe o abordare medicală și științifică a homeopatiei.

În cadrul Congresului de la Praga, jurnaliștii au avut ocazia să discute cu reprezentanții Boiron și CEDH atât despre medicină, cât și despre date de interes general despre companiile pe care le conduc. De asemenea, doctorii din mai multe țări (Franța, Tunisia, SUA, Republica Cehă, Bulgaria, România etc.) au prezentat cazurile clinice în care efectele medicinei homeopate au dat rezultate bune de-a lungul experienței lor. Tratamentul homeopat a fost folosit atât individual, cât și în mod complementar medicamentelor alopate. Fiecare speaker a abordat o anumită temă, prin intermediul căreia și-a prezentat ideile, concluziile, oferindu-le celorlalți medici noi viziuni asupra diagnosticului. Reprezentanta României, Dr. Zapucioiu, medic primar pediatru și specialistă în explorări funcționale respiratorii, a vorbit despre intoleranța la histamină.

În 2014, Centrul de Învățământ și Dezvoltare a Homeopatiei a instruit mai mult de 1000 de medici în Franța, inclusiv 150 în facultate și 1000 în întreaga lume, inclusiv 150 în Statele Unite ale Americii. Abordarea sa clinică pentru practica homeopatiei a transformat-o într-o școală de referință. CEDH este în parteneriat cu mai mult de 10 facultăți de medicină și farmacie, atât în Franța, cât și în restul lumii (Tunisia, România, Spania, Ungaria) și reunește 120 de profesori din întreaga lume. De asemenea, de la originile sale (1932) scopul existenței Boiron este fabricarea de medicamente homeopate de înaltă calitate și dezvoltarea homeopatiei. Compania condusă de Christian Boiron este prezentă în 59 de țări, inclusiv 18 filiale și 48 întreprinderi, inclusiv în România, grupul având o cifră de afaceri de peste 610 milioane de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii