FacebookTwitterLinkedIn

Vastint, brațul imobiliar al Inter IKEA, a obținut autorizația de construire pentru un al doilea complex în București, numit Business Garden, amplasat pe Calea Plevnei nr. 159 – zona Orhideea. Anunțul vine la doar câteva săptămâni de la demararea oficială a lucrărilor la un alt proiect edificat de Vastint, Timpuri Noi Square.

Business Garden Bucharest este alcătuit din trei clădiri, ce vor aduce pe piața locală 41.000 m 2 de birouri clasa A și spații comerciale. Construcția primei clădiri este planificată pentru începutul anului 2016, iar procesul de licitație în vederea selecției antreprenorului general este în desfășurare. Autorizația de construire acoperă întregul proiect – o clădire de birouri de 21.000 m 2 plus două în plan secundar ce însumează alți 20.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă, în vecinătatea stației de metrou Basarab.

Este primul complex Business Garden în România și al șaselea de acest fel în Europa. Așezarea excelentă permite accesul facil cu metroul sau trenul, precum și cu mașina sau alte mijloace de transport în comun. Proiectul este compus din clădiri cu înălțime medie înconjurate de o grădină, cu o configurație eficientă a spațiilor de birouri, finisaje la standarde superioare și
soluții durabile în conformitate cu certificarea LEED. O varietate de servicii și facilități vor fi puse la dispoziție în cadrul complexului, pentru a susține locatarii și angajații acestora în activitatea de zi cu zi.

“Proiectele Business Garden reprezintă un ambasador de succes al misiunii și valorilor Vastint, cu o contribuție dovedită la îmbunătățirea calității vieții prin asigurarea de spații de lucru mai eficiente, primitoare, într-un ambient reconfortant. Prin intermediul Business Garden Bucharest ne-am propus să ridicăm nivelul spațiilor de birouri pe piața locală, în avantajul
oamenilor ce vor lucra aici.”, afirmă Antoniu Panait , director general Vastint România. Business Garden Bucharest este amplasat în sectorul 6, la doar câteva minute distanță cu mașina de centrul orașului, fiind în același timp învecinat cu binecunoscutul centru comercial Carrefour Orhideea.

În ultimele luni, trei dezvoltatori diferiți, la care se adaugă astăzi Vastint, au anunțat proiecte office în vestul Capitalei. Află care sunt acestea.

”Rata de neocupare din zona de vest este de 5-6% de foarte mult timp, pentru că singurul proiect livrat în ultima perioadă a fost AFI Park, care de fiecare dată când a finalizat o clădire a făcut-o 100% ocupată. Astfel, zona a avut creștere de stoc și rată de neocupare în scădere”, explică, pentru forbes.ro, Mihaela Gălățanu, head of research în cadrul companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.