FacebookTwitterLinkedIn

“Ion Țiriac deține un pachet minoritar de acțiuni în cadrul companiei românești de asigurări Allianz-Țiriac. Magnatul a mai investit în real-estate, în dealeri auto, dar și în distribuția carburanților. La muzeul său din România sunt expuse mașini de cea mai înaltă calitate, regădindu-se aici mărci de renume precum Jaguar, Rolls-Royce și Ferrari”, scrie Forbes despre cel mai bogat român.

Astfel, Ion Țiriac se clasează pe locul 1.818 în clasamentul miliardarilor lumii. Spre deosebire de anul anterior, Ion Țiriac a urcat 49 de poziții în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. În 2018, Ion Ţiriac ocupa locul 1.867 la nivel mondial în topul Forbes, tot cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

În premieră, în ediția din acest an a topului Forbes, a fost inclusă și prima femeie de origine română, Anastasia Soare cu o avere de 1 miliard de dolari. Supranumită „Regina Sprâncenelor”, Anastasia Soare a emigrat în SUA în 1989, unde s-a angajat ca estetician într-un salon de înfrumusețare din Beverly Hills. Ea și-a dezvoltat în timp propria tehnică de pensat, urmând ca, ulterior, să își deschidă propriile saloane, sub numele Anastasia Beverly Hills, câștigând tot mai multă popularitate în rândul multor celebrități precum Cindy Crawford, Naomi Campbell sau Stephanie Seymour.

Citește aici povestea integrală a Anastasiei Soare, românca supranumită „Regina Sprâncenelor”

La nivel global, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume și, în același timp, din istorie, averea sa fiind cu 19 miliarde de dolari mai mare comparativ cu anul trecut. Astfel, cu o avere de 131 de miliarde de dolari, Bezos este cel mai bogat om din toate timpurile.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al doilea an consecutiv

Francoise Bettencourt, moștenitoarea imperiului L’Oréal – care este și președintele companiei deținută în proporție de 33% de către familia sa – este cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 49,3 miliarde de dolari, potrivit Topului Forbes.

De cealaltă parte, cea mai tânără apariție din Topul miliardarilor Forbes este Kyle Jenner, care la doar 21 de ani a devenit cea mai tânără miliardară din toate timpurile. În ultimii trei ani, compania sa, Kylie Cosmetics, a avut stocuri exclusiv în magazinele online, dar și în câteva shop-uri pop-up. Însă, după ce a semnat un contract exclusiv de distribuție cu retailer-ul Ulta, Kylie Cosmetics își vinde rujurile, în valoare de 29 de dolari, în cele peste 1000 de magazine Ulta.

Citește și povestea lui Ion Țiriac, singurul român din Topul miliardarilor Forbes