Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Forbes 500 – Anastasia Soare: Regatul sprâncenelor

Care este povestea Anastasiei Soare, românca supranumită „Regina Sprâncenelor”, care a ajuns la o avere de 1 miliard de dolari, trezind interesul investitorilor americani?
Anastasia soare

Anastasia Soare, 60 de ani

Avere: 4 miliarde de lei

Beverly Hills

Beauty

Averea Anastasiei Soare, supranumită „Regina Sprâncenelor”, a ajuns să valoreze 1 miliard de dolari, potrivit Forbes.com. Anastasia Soare s-a născut în Constanța și a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1989, când avea 32 de ani. Fără să cunoască limba engleză, ea s-a angajat ca estetician într-un salon de înfrumusețare din Beverly Hills, unde a observat că femeile nu păreau să acorde prea multă atenție sprâncenelor lor. Așa a ajuns să-și dezvolte propria sa tehnică de pensat, identificând, practic, o nișă pe care ulterior a dezvoltat-o și care i-a adus popularitatea, inclusiv printre vedete precum Cindy Crawford, Naomi Campbell și Stephanie Seymour. Astfel, numărul clienților creștea, așa că Anastasia Soare și-a deschis primul salon Anastasia Beverly Hills în 1997, în 2010 urmând cel de-al doilea salon.

Antreprenoarea și-a lansat saloane în alte locuri din lume, dar și o gamă de produse proprii destinate îngrijirii sprâncenelor și pielii, pe care le vinde în magazine precum Sephora. De altfel, promovarea din social media a transformat afacerea româncei într-un real succes. Pagina de Instagram lansată în 2013 de fiica sa, Claudia Soare, care este și președinta companiei, precum și recomandările clientelor sale faimoase, printre care Kim Kardashian, au contribuit la popularitatea afacerii și produselor sale. Compania vinde acum peste 480 de produse în peste 3.000 de magazine.

Popularitatea Anastasiei Beverly Hills a stârnit interesul investitorilor, iar în februarie, au apărut informații conform cărora antreprenoarea de origine română și-ar putea vinde afacerea sau o parte din aceasta, iar recent s-a zvonit că fondul de private equity TGP Capital este pe cale să cumpere o parte din companie, însă aceste informații nu au fost confirmate oficial. De asemenea, CNBC a publicat un raport potrivit căruia investiția adusă de TGP Capital ar putea duce Anastasia Beverly Hills la o evaluare de până la 3 miliarde de dolari. Totuși, Forbes.com evaluează compania la o valoare cuprinsă între 1,5 și 2 miliarde de dolari.

 

Sursa foto: anastasiasoare.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii