FacebookTwitterLinkedIn

Informația înseamnă putere, iar companiile caută permanent soluții pentru a se adapta la tot ce înseamnă digitalizare și pentru a-și securiza datele, evitând astfel să cadă pradă spionajului economic.

„Firmele care nu se vor adapta și nu vor securiza ce au mai important – datele – vor da faliment, se vor închide. Noi, ca firmă, dar și clienții noștri, trebuie să ne adaptăm rapid, pentru că totul se mișcă extrem de repede. După ce am avut contact cu peste 2.000 de clienți la nivel mondial și vorbind cu managerii de securitate din aceste companii, am înțeles că principala lor preocupare este cum să prevină atacurile cibernetice mai degrabă decât să le respingă sau să reacționeze la ele”, explică Mădălin Dumitru, Founder & CEO Cyber Smart Defence, companie specializată în servicii de securitate IT.

Atacurile cibernetice au început să crească, iar hackerii au găsit un context pentru a face și mai mulți bani decât făceau înainte, pentru că exploatează sentimentul de teamă, care  controlează omul. Hackerii și teama generată de atacurile cibernetice ajută însă companiile să își întărească securitatea.

Lanțurile de aprovizionare sunt expuse celor mai mari pericole de securitate cibernetică ale acestor vremuri, iar, în acest context, toată lumea se teme de hackeri. Totuși, hackerii „ajută sistemul imunitar, ne ajută să întărim securitatea. Criminalitatea cibernetică este una dintre cele mai profitabile activități de până acum, iar hackerii și băieții răi se mișcă în această direcție”, subliniază Mădălin Dumitru.

Pentru conceperea unui plan de securitate cibernetică, este esențială analiza tipologiei clientului, obiectivelor companiei și tipului de date care trebuie protejate. Deși sunt folosite aceleași instrumente de securitate cibernetică, este importantă folosirea lor în funcție de client. Furnizorii de servicii de securitate cibernetică consiliază clienții în funcție de nevoile lor reale și creează astfel un masterplan de securitate cibernetică care să fie eficient și să genereze rezultatele optime. „Ne ascultăm clienții și îi ajutăm să prevină atacurile, ceea ce este mai ieftin decât să repare daunele produse de acestea”, mai adaugă Mădălin Dumitru.

Cyber Smart Defense este pe piață din anul 2013 și oferă clienților un portofoliu complex de servicii de securitate IT. În 2021, Cyber Smart Defence a format un joint-venture împreună cu gigantul brazilian Stefanini, companie globală din domeniul tehnologiei care oferă soluții de inovare și transformare digitală.