FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, atât prin intermediul unor inițiative directe, cât și prin parteneriate la nivel mondial, Atos oferă diverse soluții și putere de calcul prin care își aduce aportul la limitarea răspândirii virusului, contribuie la sprijinirea comunității științifice și la accelerarea cercetărilor legate de vaccinuri, respectiv la continuitatea business-urilor din domeniile afectate.

„Un răspuns eficient la Covid-19 poate fi dat doar printr-o acțiune globală și o bună colaborare între actori publici și privați. Noi suntem mândri că prin împărtășirea resurselor și soluțiilor noastre îi putem ajuta pe cei care lucrează intens în prima linie, în efortul de a contracara pandemia. Deși momentan ne aflăm pe un teren necunoscut, angajamentul Atos de a ajuta oamenii să trăiască și să lucreze sustenabil, cu încredere, chiar și într-un peisaj digital plin de provocări, rămâne neschimbat”, a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Mobilitatea din ce în ce mai mare a populației îngreunează stoparea bolilor, iar necesitatea de a acționa rapid și eficient este esențială la toate nivelurile. Grație expertizei în sectorul public și în domeniul sănătății, Atos a conceput EpiSYS, un sistem de management al epidemiilor (EMS), care oferă specialiștilor din domeniul medical o privire de ansamblu precisă asupra situației epidemiologice, prin stocarea și gestionarea tuturor datelor referitoare la virus, inclusiv aspecte legate de incidența acestuia la pacienți, totul în timp real. EpiSYS a fost adoptat în Austria la începutul lunii martie pentru a ajuta la limitarea răspândirii Covid-19 și luarea unor decizii strategice în actuala criză.

În Marea Britanie, supercomputerul BullSequana al Atos (operat de Hartree Centre) asigură puterea de calcul necesară pentru a rula simulări ale comportamentului proteic Covid-19. În plus, centrul național britanic de supercomputare AI JADE – furnizat și administrat de Atos – este folosit de cercetătorii din Marea Britanie de la universitățile Oxford, Cambridge și Southampton care lucrează în domeniul simulărilor biomoleculare. Acest supercomputer, deținut de Universitatea Oxford și găzduit de Hartree Center, parte a Consiliului Științelor și Tehnologiei (STFC), contribuie la eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva SARS-COV2, a medicamentelor anti-virale și la o mai bună înțelegere moleculară a arhitecturii virusului și modului în care acesta funcționează.

În mod similar, supercomputerele Atos din Brazilia și Cehia contribuie la cercetări în jurul Covid-19. De asemenea, în această perioadă, este esențial ca autoritățile publice să poată continua furnizarea serviciilor de bază populației. În acest sens, în ultimele săptămâni, Atos a garantat continuitatea serviciilor pentru furnizorii de energie electrică și aprovizionare cu apă (ex. Scottish Water) în diferite țări, grație angajamentului și expertizei demonstrate în aceste industrii.