FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul național de educație financiară a început în anul școlar 2013-2014 și va continua începand din al doilea semestru al acestui an școlar.

“În cei șase ani de activitate, 409.100 de elevi și profesori au beneficiat de opționalul de Educație financiară, număr care poate fi multiplicat cu 2, 3 sau 4 părinți/bunici/frați. Obiectivul nostru este ca, în următorii cinci ani, să depășim 1.000.000 de elevi care învață educație financiară la școală. (…) Cărțile de educație financiară au fost realizate gradual, de la simplu la complex. Încă de la gradiniță copiii se pot familiariza cu noțiunile de educație financiară, pe care le pot aprofunda atât în învățământul primar, datorită creșterii gradului de complexitate al informațiilor, cât și la gimnaziu.

Mi-am dorit foarte mult ca Educația Financiară să fie o materie opțională sau predată interdisciplinar/utilizând metoda integrată. Aceasta are rolul să îi învețe pe copii cum să se dezvolte în viața de zi cu zi și să formeze niște tineri care pot fi independenți financiar, care știu ce înseamnă bugetul personal, cum să cheltuiască responsabil puținii bani de care dispun, cum să economisească, să investească sau să devină generoși. În opinia mea, manualele de educație financiară reprezintă o bază, o temelie a educației financiare din România și, în acest fel, elevii vor  putea acumula noi cunoștințe în domeniu și vor fi în masură să ia decizii responsabile cu privire la bugetul personal. Vor deveni mai chibzuiți/responsabili și respectuoși față de munca părinților, față de bani, de persoane și chiar de instițutii”, a declarat Ligia Georgescu – Goloșoiu, Președintele APPE.

În prezent, Educația financiară se predă la 7 clase din învățământul primar, cărțile fiind oferite gratuit de către APPE.

Asociația mai are în plan organizarea unor vizite ale elevilor la instituțiile bancare din cartier; organizarea unei vizite ale elevilor la Muzeul BNR; realizarea de proiecte de educație financiară în “Săptămâna altfel”; realizarea de proiecte de educație financiară în “Global Money Week”; pregătirea elevilor de clase primare pentru participarea la Concursul Național de Educație Financiară – “Olimpiada Micilor Bancheri”; organizarea în luna februarie 2019 a unei lansări de carte cu specific financiar, respectiv cartea de Educație financiară pentru liceu.