FacebookTwitterLinkedIn

În 1990, Măriuca Talpeș fonda, alături de soțul său, Florin Talpeș, compania Softwin, al cărui activ principal este Bitdefender, una dintre cele mai folosite soluții de securitate informatică din lume. De asemenea, Măriuca Talpeș a lansat și conduce Intuitext, divizia de software educaţional a grupului Softwin şi unul dintre cei mai inovatori producători internaţionali de lecţii pe calculator. Intuitext deține portalul didactic.ro, dedicat cadrelor didactice din România, și portalul olimpiade.ro, unde elevii și profesorii pot găsi informaţii despre competiţiile şcolare şi pot face schimb de impresii despre concursuri.

Măriuca Talpeș a absolvit Facultatea de Matematică și a lucrat ca cercetător, alături de soțul său, la Institutul de Tehnică de Calcul din București până în 1990, când s-au hotărât să devină antreprenori în domeniul IT. Soții Talpeș sunt unii dintre cei mai cunoscuți antreprenori români.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018

În decembrie 2017, afacerea Bitdefender era evaluată la 600 de milioane de dolari, după ce fondul de investiții Vitruvian Partners a achiziționat o participație de 30% din companie, de la un alt fond de investiții, Axxess Capital.