Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Toți IT-iștii români la un loc

Valentin Maior și Oana Bouraoui sunt tinerii fondatori ai Romanian IT - o comunitate globală a românilor din tech, o rețea de comunități de români specialiști în IT.
romanian it

Romanian IT lua naștere la începutul anului trecut, având următoarea misiune: „Crearea unui ecosistem mondial al IT-ului românesc care să promoveze creativitatea, talentul și spiritul antreprenorial al acestui sector în lume și să îl aplice în folosul membrilor ecosistemului și al Romaniei în general”. Acum, după mai bine de un an, numărul IT-iștii români din țară și din diaspora care fac parte din comunitate a ajuta la aproape 1.000.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Coordonată din Paris de Oana și Valentin, comunitatea are centre în România, Franţa, Marea Britanie şi SUA. Totul a pornit de la o nevoie reală pe care au resimţit-o cei doi în momentul în care au plecat din ţară. Despre Romanian IT, fondatorii declară: „Ideea originară a fost aceea de a crea o comunitate de IT-işti români la Paris, idee care, în urma dicuţiilor cu persoane din network-ul nostru la nivel global, ne-am dat seama că se poate transforma în ceva mai mare. Ne-am dat seama foarte rapid în urma numeroaselor discuţii purtate că deşi există un număr mare de români care lucrează în sectorul tehnic în afara ţării nu sunt omogenizaţi în jurul unor comunităţi. Această dispersie face ca IT-ul românesc să îşi piardă din imagine, putere şi din vizibilitate. La nivel individual ne sunt recunoscute meritele în cadrul companiilor în care activăm, dar asta nu ajută la promovarea mediului IT românesc în general. Cam aceeaşi situaţie există în orice domeniu. Putem să facem comparaţie cu o echipă de fotbal. Fiecare individ este cunoscut, dar rezultatele le sunt recunoscute şi promovate ca echipă. Romanian IT îşi doreşte să devină această echipă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii