FacebookTwitterLinkedIn

„Din ce în ce mai mulți români sunt deschiși în a ajuta financiar, 7 din 10 afirmând că au făcut cel puțin o donație în ultimele 24 de luni”, declară Julien Zidaru, Managing Partner Exact Business Solutions. “În 70% dintre cazuri, studiul arată că actul este unul spontan și doar 10% dintre cei care donează își planifică o astfel de acțiune”, adaugă Julien Zidaru.

Sănătatea și copiii sunt principalele cauze la care românii reacționează. 

„Având în vedere atât backgroundul serviciilor medicale din România, cât și tipologia campaniilor care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate în rândul populației, nu este surprinzătoare empatia publicului cu problemele de sănătate, care pun viața în pericol, în special în ceea ce privește copiii”, susține Julien Zidaru.

Din primele 6 cauze în care românii au afirmat că se implică, 4 sunt legate de sănătate, iar următoarele 2 vizează copiii (defavorizați sau orfani).

Alina Sîmpetru, co-inițiator al proiectului: “Acest prim pas dedicat pentru prima oară filantropiei individuale în sine, din perspectiva donatorului și nu doar ca element de targetare în strategiile specifice de CSR sau fundraising, lansează inițiativa unei serii de cercetări ce își propun pentru prima dată la noi în țară să studieze în profunzime cine, cui, de ce, cum, în ce condiții și în schimbul a ce sunt românii interesați să doneze financiar. Studiul cantitativ va fi urmat în perioada următoare de aprofundarea principalelor trenduri, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie în promovarea și dezvoltarea unei societăți românești conștiente, educate, implicate și active în rezolvarea propriilor probleme”.

Studiile conduse de Exact Business în ultima perioadă, inclusiv studiul cantitativ “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, arată o creștere a interesului românilor de a se implica direct în cauzele sociale prin donații, dincolo de deja cunoscutul trend al companiilor care integrează filantropia și responsabilitatea corporatistă din ce în ce mai clar în ADN-ul brandurilor. Pentru a cunoaște mai bine cine sunt românii care donează, cum, cât și de ce, dar și pentru a înțelege cine sunt românii care nu donează și de ce, Exact Business Solutions a efectuat cel mai recent studiu dedicat filantropiei individuale: Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019.