Cautare
, Forbes Staff

Macroeconomie |
|

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,40%, cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut luni la 3,40%, fiind cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimele nouă luni, arată datele BNR.
bani_money_leu

Astfel, indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,40% pe an, de la 3,39% cât era vineri. Acesta este cel mai ridicat nivel al indicelui ROBOR din ultimele nouă luni, valori mai ridicate fiind înregistrate doar la începutul lunii august a anului anterior.

De altfel, indicele ROBOR la 6 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3,43% pe an.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas la 3,51%, iar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, stagnat la valoare de 3,55%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele instituţiile bancare din România, în lei, fiind și referinţa în funcţie de care să fie stabilite ratele creditelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii