FacebookTwitterLinkedIn

Oficialii producătorului suedez de automobile au anunțat că până la finalul lui 2022, Volvo Cars se va retrage din Asociaţia Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA).

Motivul invocat ce „justifică” această decizie a Volvo Cars este reprezentat de diferența dintre strategia sa de zero emisii şi cea a grupului de lobby auto din Europa, transmite Reuters.

„Am ajuns la concluzia că strategia şi ambiţiile de sustenabilitate ale Volvo Cars nu sunt pe deplin aliniate cu poziţionarea şi modul de lucru al ACEA în această etapă. Deci credem că este mai bine să luăm o altă cale deocamdată”, au specificat oficialii Volvo.

Producătorul suedez de automobile s-a angajat să aibă o gamă de maşini complet electrice până în 2030, cu mult înaintea propunerii Uniunii Europene de interzicere efectivă a maşinilor cu combustibili fosili începând cu 2035.

Volvo a fost un susţinător al trecerii mai rapide la transportul cu emisii zero, dar după ce Parlamentul UE a votat în iunie în favoarea termenului limită din 2035, ACEA a spus că „orice reglementare pe termen lung care depăşeşte acest deceniu este prematură în acest stadiu incipient”.

Vestea vine la mai puţin de o lună după ce Stellantis, al patrulea mare producător de automobile la nivel mondial, a anunţat că va părăsi ACEA până la sfârşitul anului 2022, ca parte a unei noi strategii de abordare a problemelor şi a provocărilor viitoare de mobilitate, inclusiv o schimbare de la activitate tradiţională de lobby.