Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

BMW Group, investiție într-o fabrică-pilot destinată dezvoltării celulelor de baterii reciclabile

Reprezentanții grupului auto german BMW AG  au anunțat că grupul va investi suma de 110 milioane de euro în construcţia unei uzine-pilot, la Parsdorf, în apropiere de Munchen.
shutterstock_766157989

Aici, grupul va produce celule de baterii litiu-ion reciclabile și va avea un număr de aproximativ 50 de angajați, se arată într-un comunicat de presă al BMW Group România, notează Agerpres.

“Noua uzină-pilot va consolida competenţa noastră în producţia de celule de baterii. Vom putea testa tehnologia noilor sisteme şi procese de producţie inovatoare. Obiectivul nostru este acela de a optimiza producţia per serie a celulelor de baterii din punct de vedere al calităţii, al performanţei şi al costurilor. Noua uzină-pilot ne va permite să reducem diferenţa finală din lanţul de valori, de la dezvoltarea celulelor de baterii la producţia modulelor şi a componentelor sistemelor de propulsie, până la instalarea bateriilor de înaltă tensiune asamblate complet la uzinele noastre de automobile. Aceasta ne transformă în primul constructor auto care acoperă întregul lanţ de procese pentru condusul electric”, a declarat Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG responsabil pentru producţie.

Celulele de baterii BMW Group vor fi produse cu 100% energie verde de la a cincea generaţie şi vor fi pe şosele la sfârşitul acestui an, odată cu BMW iX3.

De asemenea, noile celule de baterii ar urma să fie prezente şi pe BMW iNEXT şi BMW i4, pe parcursul anului următor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii