FacebookTwitterLinkedIn

Compania de transport și logistică UG Smart Logistics, filiala din România a Universal Group și-a mutat operațiunile, în urma creșterii cu 25% a numărului de comenzi procesate în 2021, dintr-un depozit modest, în parcul industrial Urbano Parks, din Gilău, județul Cluj. 

Compania face parte din grupul internațional Universal Group, care din 2008 este importator oficial al produselor Herbalife, iar din 2010 a devenit furnizorul oficial de servicii pentru Herbalife România. Portofoliul de clienți cuprinde însă și firme din retail, FMCG, automotive sau multi-level-marketing. 

„La începutul pandemiei, funcționam într-o hală cu o capacitate de depozitare de 336 de paleți. Acum, în Urbano Parks, capacitatea a crescut exponențial, la 3.735 de paleți”, explică Alexandru Mihăilă, Country Manager, UG Smart Logistics. El mai spune că perioada de restricții a favorizat dezvoltarea comerțului online, ceea ce s-a văzut și în volumul de comenzi procesate pentru  clientul principal al firmei, Herbalife. „Dacă în 2020 am expediat pentru ei 172.000 de comenzi, în 2021, numărul lor a crescut la 214.000. O creștere de aproape 25%”, adaugă Alexandru Mihăilă.

Odată cu venirea UG Smart Logistics în Urbano Parks, acesta a atins o capacitate de 100%. Companiile care își desfășoară activitatea în halele Urbano Parks au contracte încheiate pe perioade de minim 5 ani și maxim 16, iar fondatorii complexului spun că au noi planuri de extindere și dezvoltare, în perioada următoare.

Județul Cluj este, alături de Timiș, printre cele mai bine dezvoltate în privința parcurilor industriale și logistice. În zonă mai funcționează proprietăți logistice precum CTPark Cluj (29.650 mp), CTPark Turda (12.341 mp), precum și Aries Industrial Park Turda (20.000 mp) și Reif Industrial Park care se întinde pe o suprafață de 44 de hectare. Până în prezent, dintre ocupanți se numără companii precum Electrogrup, Macromex, Heco Schrauben și Cikautxo.