FacebookTwitterLinkedIn

Profitul net în 2012 a fost de 1,96 milioane de euro, reprezentând o rată de 4,64% din cifra de afaceri.

,,Am reuşit să ne dezvoltăm la nivel local prin continuarea colaborării cu clienții existenţi şi câştigarea altor 28 de clienţi noi din diverse sectoare: auto, retail, industria maselor plastice şi a lemnului sau FMCG. A fost un an mixt, cu un început în forţă, urmat de o uşoară încetinire. Rezultatele noastre au fost influenţate şi de scăderea activităţii clienţilor Grupului GEFCO, în special în ceea ce priveşte comerţul cu Europa de Vest”, a declarat Christophe De Korver, director general GEFCO România.

Cifra de afaceri a GEFCO România în 2012 a fost influenţată de scăderile din segmentul clienţilor globali ai Grupului, incluzând Grupul PSA Peugeot-Citroen, şi de către alţi factori externi precum declinul vânzărilor de vehicule – vânzările autovehiculelor în România au înregistrat în 2012 o scădere de 23,7% comparativ cu 2011, afectând importurile şi volumele produse de furnizorii auto. 

Câteva dintre proiectele implementate de companie în 2012 au fost: lansarea unui sistem de comunicaţii de tip track&trace pentru serviciile de grupaj şi distribuţie naţională, dezvoltarea în sectorul electrocasnicelor, debutul pe piaţa industriei aerospaţiale sau obţinerea autorizaţiei de comisionar vamal.

În 2012, compania şi-a extins personalul, ajungând la peste 100 de angajaţi. Logistica vehiculelor finite a reprezentat o parte importantă a activităţii din decursul anului trecut, GEFCO România operând peste 30% din totalul autovehiculelor produse/ansamblate şi importate în România.

Pentru 2013, GEFCO România îşi propune să îşi intensifice prezenţa în Consanţa şi alte zone puternic industrializate din ţară, să implementeze soluţii noi pentru pieţe emergente precum Rusia sau Orientul Mijlociu şi să dezvolte serviciile de Overseas oferite clienţilor.

Prezent în 150 de ţări, grupul GEFCO a înregistrat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde euro în 2012, are 300 de facilităţi la nivel global şi 11.200 de angajaţi.