FacebookTwitterLinkedIn

Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a achitat 25 milioane de euro pentru prelungirea licenței sale, potrivit Dinei Tsybulskaya (foto), CEO-ul companiei.

„Ieri (15 noiembrie n.r.) am plătit 25 de milioane de euro pentru prelungirea dreptului de a folosi întregul spectru de telecomunicaţii pe care îl deţinem. Iar targetul nostru este, cu siguranță, să avem cea mai bună viteză de internet mobil disponibil în reţeaua noastră pentru clienţii noştri. La acest lucru lucrăm acum”, a declarat CEO-ul, în cadrul unei conferințe de presă online.

Recent, compania a anunţat că a efectuat teste 5G în spectrul său actual, care au presupus desfășurarea de antene 5G, de la Aeroportul Internațional București până în centrul Capitalei.

„Rezultatele au arătat performanțe de top cu o viteză de descărcare de peste 300 Mbps. Valorile medii de descărcare au fost de aproximativ 150 Mbps, în funcție de aplicațiile sau terminalele specifice utilizatorului și de traficul de rețea existent”, arată compania.

De asemenea, operatorul de telefonie mobilă a lansat prima sa campanie comercială de la despărţirea de compania de servicii fixe Telekom România Communications (fost Romtelecom). Una dintre ofertele companiei este un abonament la 13 euro pe lună acces la servicii mobile nelimitate şi un smartphone.

Controlat de grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania), compania a obţinut venituri totale de 304 milioane de euro în primele 9 luni ale anului și un profit operațional (EBITDA) de 71 milioane de euro, cu un număr total de 3,6 milioane de clienți, dintre care 1,72 milioane cu contract de abonament.

În luna septembrie, OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile Telekom Romania Mobile Communications, fosta Cosmote.