FacebookTwitterLinkedIn

Miercuri, un tribunal de apel din Paris l-a găsit vinovat pe Stephane Richard de complicitate la folosirea abuzivă a fondurilor publice şi l-a condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, şi la o amendă de 50.000 de euro.

Dosarul în care a fost implicat Richard vizează despăgubirile în valoare de 400 de milioane de euro plătite în 2008 de statul francez fostului magnat Bernard Tapie. La acel moment, Stephane Richard era director de cabinet al ministrului Finanţelor, Christine Lagarde, care în prezent deţine funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE). În luna decembrie 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de neglijenţă în acelaşi dosar, notează Agerpres.

Condamnarea lui Stephane Richard a precipitat plecarea sa de la conducerea Orange, o companie pe care a condus-o în ultimi 11 ani. Consiliul director de la Orange a acceptat miercuri seara demisia lui Richard, după ce acesta declarase că este la latitudinea Consiliului Director să decidă dacă va rămâne sau nu în postul de director general al Orange. În mod normal, mandatul lui Stephane Richard la conducerea Orange urma să se încheie la mijlocul lui 2022.