FacebookTwitterLinkedIn

Constănţeanul Nicuşor Năstase este cunoscut în primul rând datorită complexului turistic Vox Maris din Costineşti, pe care îl administrează. A plecat de la picol, ospătar până la şef de sală şi de unitate, iar afacerile sale s-au consolidat înainte de criză, în special, datorită creşterii segmentului imobiliar. Ulterior, Nicuşor Năstase s-a concentrat pe investiţii, alocând circa 5 milioane de euro în modernizarea complexului de pe malul Mării Negre. Banii au mers şi către construirea unei săli de bowling, o discotecă, o sală de forţă, dar şi către modernizarea camerelor de cazare din complex. Odată modernizat, clubul pe care îl conduce a găzduit chiar peste 10.000 de tineri, în serile bune, iar afaceristul susţine că nu are cum să se plângă de criza financiară. Există însă şi unele probleme de care acesta s-a lovit în ultimul an.

Proprietarul Vox Maris a purtat un mic război cu reprezentanţii Ministerului Turismului şi ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii din Constanţa, care îl acuzau de lipsa unor autorizaţii de construire a unei pasarele. Proprietarul Vox Maris a declarat însă că a depus documentaţia la Primăria din Costinești, a aşteptat două luni şi nu a primit niciun răspuns. A demarat apoi lucrările, dar nu a primit nicio amendă sau somaţie, iar apoi lucrarea, în care a investit cel puţin 200.000 de euro, a fost demolată.

Nicuşor Năstase a fost din 1982 şeful discotecii Vox Maris din Costineşti, dar a preferat totuşi să plece în străinătate. După o excursie în Spania, a poposit în Germania. Cu banii strânşi a deschis un mic restaurant, iar în 1990 s-a întors în România şi a devenit proprietar al Vox Maris. În timp, Năstase a deschis şi un restaurant în centrul Bucureştiului. Conduce două maşini de lux, un Mercedes AMG şi un Porsche Cayenne, iar complexul pe care îl administrează se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi dispune de circa 700 de locuri de cazare. Înainte de criză, specialiştii au evaluat Vox Maris la circa 20 de milioane de euro. Nicuşor Năstase îşi petrece cinci luni pe an la Miami, în America, unde deţine o altă proprietate.

Vezi care a fost averea lui Nicușor Năstase în 2010