Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ovidiu Costea – 500 Miliardari Ediţia 2011

Ovidiu Costea.jpg
Nume: Ovidiu Costea Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 43 de ani Resedinta: Covasna Domeniu/Companie: Turism, zootehnie, agricultură, imobiliare

Primul business a fost o carmangerie, pe care a deschis-o împreună cu fostul său partener de afaceri, Staicu Olteanu. Cum vânzările creşteau de la o zi la alta, a continuat să investească în acest domeniu şi a înfiinţat o nouă firmă, specializată în conservele de carne şi pateul de ficat, la mare căutare în anii ’90. Aşa a luat naştere brandul Ardealul, care i-a atras atenţia gigantului norvegian Orkla. În 2005, scandinavii au cumpărat fabrica Ardealul pentru o sumă pe care nu au făcut-o publică nici până în ziua de azi.

La scurt timp după tranzacţie, Costea a concesionat o suprafaţă importantă de teren în oraşul Covasna şi a început construcţia celui mai luxos hotel din regiune. În momentul de faţă, Hotel Clermont este cotat la patru stele şi reprezintă cel mai important business al omului de afaceri, care operează prin compania Top Star 2000 SRL, deţinută împreună cu soţia.

Costea a investit până acum aproximativ şase milioane de euro în Hotelul Clermont. Din această sumă, 1,5 milioane de euro au fost direcţionate în luna decembrie a anului 2010 exclusiv pentru extinderea unităţii cu încă un corp. Astfel, capacitatea de cazare a hotelului a crescut la 212 locuri, iar centrul de conferinţe din incintă a fost majorat până la nouă săli, cu o capacitate totală de 550 de locuri. Hotelul se adresează în primul rând persoanelor care vor să se trateze şi să prevină afecţiunile cardiovasculare, însă are şi dotări corespunzătoare pentru turismul de afaceri. Anul trecut, Clermont a avut un grad de ocupare de 50%. „Acest grad de ocupare, este unul pozitiv pentru perioada aceasta, putând fi îmbunătăţit în situaţia în care condiţiile economice din România se vor înscrie pe un trend pozitiv în perioada următoare“, spune Costea.

Antreprenorul mai deţine o fermă de vaci cu 100 de capete în oraşul Covasna. 80% din laptele produs la aceasta este vândut către producătorul de lactate Danone.

Vezi care era averea lui Ovidiu Costea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii