Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Radu Tudorache și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Radu Tudorache.jpg
Nume: Radu Tudorache și familia Avere: 12-13 milioane de euro Varsta: 37 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Farma, imobiliare

În 2007, fraţii Radu şi Rareş Tudorache au reorganizat afacerile familiei, reunind toate cele 70 de businessuri ale familiei, care în acel moment totalizau 1.700 de angajaţi, sub umbrela grupului Newarch Investments. Planul era ca noua entitate să se dezvolte puternic, inclusiv prin achiziţii de companii străine, şi chiar să atragă câteva sute de milioane de euro printr-o eventuală listare pe o piaţă de capital străină. Astfel, cei doi fraţi au călcat adânc pedala investiţiilor imobiliare şi, la începutul lui 2009, Newarch Investments pregătea mai multe proiecte, printre care construirea unui hotel cu un teren de golf în apropierea Bucureştiului, producţia de vinuri „Domnu’ Radu“, organizarea de seminarii online şi o firmă de peisagistică.

Însă anul trecut a adus intrarea Montero, cea mai mare companie din grupul Newarch Investments în incapacitate de plăţi. Sub presiunea unor datorii care se ridicau la aproape 30 de milioane de euro, compania familiei Tudorache a fost primul jucător din distribuția farma care, la începutul anului trecut, şi-a cerut insolvenţa. În momentul de apogeu, atins chiar înainte de criză, Montero, era responsabilă pentru 65% din veniturile acestuia. După 17 ani de creştere continuă – firma ajunsese în 2008 la o cifră de afaceri de 74,5 milioane de euro.

În 2009, cifra de afaceri s-a înjumătăţit (36,5 milioane de euro), iar din 510 angajaţi au rămas doar 340. În 2010, numărul angajaţilor a scăzut sub 100. Dacă totul ar fi ieşit ca în scenariul pe care fraţii Tudorache îl închipuiau în 2007, distribuitorul de medicamente Montero ar fi fost astăzi cel de-al treilea jucător de pe piaţa de farma, reţeaua de farmacii Remedio ar fi ajuns anul acesta până la 300 de unităţi (faţă de 60 câte număra în 2007), iar componenta imobiliară ar fi preluat centrul de greutate în afacerile familiei. În schimb, la mijlocul anului trecut, businessul Montero era la 15% din nivelul anului 2008, când rula afaceri de 74,5 milioane de euro, iar reţeaua Remedio abia a atins pragul de 70 de unităţi.

La capitolul succese de business, anul acesta s-a înscris Pluriva, compania de soluţii IT, deţinută în proporţie de 56% de Newarch Investments. În 2011, Pluriva a vândut companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România firma de soft farmaceutic Pharmec Healthcare Software, pentru o sumă care s-ar ridica, conform estimărilor, la 1-1,5 milioane de euro.

Vezi care era averea lui Radu Tudorache în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii