FacebookTwitterLinkedIn

Conduce cea mai profitabilă companie din România și are o experiență în industriile chimică și petrolieră de peste 33 de ani. Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom (companie care anul trecut a înregistrat un profit record de peste un miliard de euro), a lucrat la începutul anilor ’90 în cadrul Ministerului de Finanțe, iar apoi a deținut importante funcții în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

După privatizarea Petrom, în 2004, ea a devenit membră a Consiliului de Administrație al Petrom ca reprezentant BERD, iar azi, dincolo de funcția de director al OMV Petrom este prezentă și în diferite organizații precum World Energy Council, Consiliul Director al Consiliului Investitorilor Străini din România, Institutul Aspen România sau Institutul pentru Guvernanță Corporativă. Petrom, cea mai mare companie din țara noastră, a înregistrat anul trecut afaceri de 5,4 miliarde euro și numără peste 19.600 de angajați.

„Anul 2014 înseamnă pentru noi optimizare și poziționare pentru creștere pe termen lung. Este anul în care finalizăm practic procesul de modernizare parcurs în ultimii zece ani, cu încheierea modernizării rafinăriei Petrobrazi, dar și anul în care reluăm forajul de explorare pe blocul Neptun Deep, care să asigure potențiala creștere pe upstream”, declară Mariana Gheorghe.

Aflați cine sunt cele mai influente femei din România în 2014