FacebookTwitterLinkedIn

„În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere a luat act de faptul că doamna Christina Verchere va prelua funcția de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom S.A. începând cu dată de 1 mai 2018, având în vedere numirea să în această funcție astfel cum a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere și anunțată în dată de 9 ianuarie 2018. În cadrul aceleiași ședințe, Consliul de Supraveghere a luat act de faptul că mandatul doamnei Mariana Gheorghe de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom S.A. încetează la dată de 30 aprilie 2018”, se scrie într-un anunț a companiei publicat pe Bursa de Valori București.

Oficial: Mariana Gheorghe nu mai este CEO al Petrom. Christina Verchere va prelua conducerea

În ședința din 9 ianuarie, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Christina Verchere (46 de ani) în funcția de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom, urmând să existe o perioadă de interimat și de predare a ștafetei până la 21 mai 2018. În plus, Verchere este numită până în primăvara anului viitor, când Gheorghe urma să-și încheie mandatul.

Mariana Gheorghe, Locul 7 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017

După 12 ani extrem de intenși petrecuți la OMV Petrom, consider că este momentul să renunț la această funcție și Christina Verchere și o nouă generație de lideri să continue construcția unei companii puternice. Sunt onorată că am fost implicată în transformarea OMV Petrom și în dezvoltarea potențialului său de creștere”, preciza atunci Mariana Gheorghe.

18 pentru 2018: Energie din plin

Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitate Aberdeen (Scoția). A lucrat peste 20 de ani la British Petroleum, unde a deținut poziții de conducere în Marea Britanie, SUA și Canada. Cea mai recentă poziție în cadrul acestui grup a fost, începând 2014, cea de președinte regional pentru Asia Pacific, fiind localizată în Jakarta (Indonezia).