FacebookTwitterLinkedIn

Cristina Toader este, la doar 29 de ani, o antreprenoare care şi-a concentrat toată experienţa acumulată ca stewardesă într-un serviciu de „consultanţă şi meditaţii”, după cum îl numeşte chiar ea. Proiectul ei, Cum Ajungi Stewardesă, constă într-o platformă online şi în organizarea de cursuri practice pentru cei interesaţi de domeniul aviaţiei.

A lucrat la o companie aeriană low-cost, după care apetitul pentru zbor al Cristinei Toader a decolat spre cote şi mai înalte. „Mi-am dat seama ca jobul de stewardesă din România înseamna mult mai puţin decât înseamnă un job de însoţitor de bord adevărat. Voiam să cresc, să călătoresc. Am căutat cea mai tare companie aviatică: era Emirates. Toata lumea îşi dorea să lucreze acolo”, rememorează ea. Aşa a plecat la Bruxelles, pentru 14 ore de interviu cu probe eliminatorii. Două luni mai târziu, Cristina Toader îşi lua rămas bun de la România şi se îndrepta către Dubai, casa noii sale companii.

Au urmat 80 de destinaţii, un salariu de 2.500 de euro şi luxul hotelurilor din Orient, care au ţinut-o departe de casă mai bine de 2 ani. A decis însă să se întoarcă şi a lansat platforma care ajuns la 25.000-30.000 cititori unici şi 130.000 afişări. Până în prezent, a organizat 5 cursuri aplicate, cu invitaţi de la marile companii aviatice, prin intermediul cărora viitorii însoţitori de bord pot afla insighturi despre viaţa la bord, dar şi despre interviurile acestor companii.

„Eu ţin permanent legătura cu cursanţii, mă duc cu ei la interviuri, îi ajut să îşi facă CV-uri, îi încurajez să meargă mai departe dacă sunt respinşi. Perseverenţa şi răbdarea sunt elemente esenţiale pentru cine vrea o carieră în aviaţie”, afirmă ea.§