FacebookTwitterLinkedIn

Oferta publică inițială a constat în 21.850.000 acţiuni comune clasa A, formate din 16.726.702 acţiuni comune clasa A, oferite de VTEX (inclusiv 2.850.000 acţiuni comune clasa A, rezultate din exercitarea opţiunii subscriitorilor de supraalocare). La acestea s-au adăugat 5.123.298 acţiuni comune clasa A, oferite de acţionarii vânzători ai VTEX, în conformitate cu o declaraţie de înregistrare eficientă pe formularul F-1, depusă la US Securities and Exchange Commission (“SEC”) la un preţ de ofertă publică de 19.00 USD pe acţiune comună de clasa A. 

Startul tranzacţionării acţiunilor la bursa din New York a avut loc pe 21 iulie 2021, sub simbolul “VTEX”.

Fondurile atrase vor fi folosite în scopuri corporative generale: “investiţii pentru dezvoltarea de soluţii software, produse sau tehnologii, investiţii în extinderea internaţională a operaţiunilor sale, finanţarea viitoarelor fuziuni posibile, achiziţii sau investiţii în afaceri complementare şi menţinerea lichidităţii”, arată compania.

În ultimii 10 ani, valoarea pieţei de comerţ electronic a crescut la 3 trilioane de dolari şi se estimează că se va dubla la 6 trilioane de dolari în următorii cinci ani, potrivit Insider Intelligence.