Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Banca Transilvania a ajuns la un profit de 246 milioane de lei în primul trimestru

Profitul Băncii Transilvania (BT) a crescut cu 7,7%, în primul trimestu al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, ajungând la 246,1 milioane de lei.
Horia_Ciorcila_MB_(35).jpg

Banca a acordat 36.000 de credite noi clienţilor retail, IMM şi Corporate, în primele trei luni ale acestui an.

A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România suntem încrezători privind continuarea planurilor ambiţioase de creştere şi consolidare a băncii şi a Grupului BT. Suntem atenţi la oportunităţile pieţei bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru rămâne perfecționarea relației cu clienții, creșterea eficienței și a valorii de piață a băncii”, a spus Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BT.

Veniturile operaţionale ale băncii au scăzut în primul trimestru cu 2,25%, la 586,6 milioane lei, iar cheltuielile operaţionale au crescut cu 10,7%, la 299,9 milioane lei. Veniturile nete din dobânzi au avansat cu 6,48%, față de aceeași perioadă de anul trecut, până la 456,3 milioane lei.

În aceeași perioadă, Grupul Financiar Banca Transilvania a atins un profit de 267 milioane de lei, veniturile operaţionale crescând cu 4,14%, la 647,5 mil. lei, iar cheltuielile operaţionale urcând cu 15,2%, la 332,4 milioane lei. Veniturile nete din dobânzi au înregistrat o creştere de 7,61% față de primul trimestru din 2016, la 473,1 milioane lei.

În primele trei luni ale anului, la nivel brut (înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanţului), creditele acordate de BT au crescut cu 3%, pe toate liniile de afaceri.

Grupul Banca Transilvania a încheiat primul trimestru cu active de 52,1 miliarde lei, din care 51,9 miliarde lei sunt aferente băncii, creditele nete reprezentând 54% din activele Grupului.

Banca a lansat o platformă pentru micii întreprinzători, BT Mic, având peste 3.000 de cereri de credit.

BT are un portofoliu de 2,9 milioane carduri, care a generat tranzacții cu aproape 23% mai mari față de perioada similară a anului precedent, cota de piață a băncii în funcție de volumul tranzacțiilor cu cardul fiind de peste 19%.

Peste 820.000 de clienți folosesc internet banking de la BT, iar aproape 300.000 de clienți accesează prin mobile banking produsele și serviciile BT.

Rata expunerilor neperformante conform EBA era de 9,22%, la 31 martie 2017, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor care formează NPE conform EBA este de 64%.

Solvabilitatea băncii, luând în considerare profitul pe primul trimestru al acestui an, este de 19,3%, fără profit fiind de 18,52%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii