Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

UiPath obține o nouă finanțare în valoare de 568 mil. dolari și ajunge la o evaluare de 7 mld. dolari

UiPath, companie specializată în Robotic Process Automation (RPA) enterprise software, fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă, a obținut o rundă de investiții Seria D, în valoare de 568 de milioane de dolari, ajungând la o evaluare de 7 miliarde de dolari.
UiPath Conference

Astfel, UiPath, primul unicorn românesc, a devenit una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere și una din cele mai valoroase companii de AI software din lume.

De altfel, compania cofirmă informațiile apărute recent în spațiul public cu privire la noua rundă de finanțare care a propulsat UiPath la o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Citește și: Business Insider: UiPath este aproape să devină cel mai valoros start-up din domeniul inteligenței artificiale din întreaga lume

Noua rundă de finanțare este condusă de Coatue, cărora li s-au adăugat Dragoneer, Blackstone, Sands Capital, precum și fonduri aflate sub consilierea T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria Ași Seria B, precum și CapitalG și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat de asemenea la runda prezentă, la fel ca și alți investitori din trecut, cum ar fi Madrona Ventures și Seedcamp.

De la închiderea Seriei A în aprilie 2017, când UiPath avea o evaluare de 110 milioane de doari, printre cele mai importante realizări ale companiei se numără: construirea celei mai mari comunități de RPA din lume, care depășește în acest moment 400,000 de utilizatori din 200 țări; extinderea bazei sale de clienți la nivel mondial la opt din topul 10 Fortune Global 500 și peste 50% din topul 50 Fortune Global 500; livrarea celor șase versiuni ale platformei UiPath de enterprise RPA cu securitate avansată, lansarea UiPath Go!, integrarea inteligenței artificiale prin noi capabilități precum AI Computer Vision, și crearea unei arhitecturi deschise și extensibile care a făcut din UiPath platforma preferată pentru dezvoltarea de RPA și AI în rândul partenerilor tehnologici; creșterea venitului anual recurent de la 8 milioane de dolari la peste 200 de milioane de dolari și creșterea numărului de angajați la peste 2.500, o creștere de 16 ori în aceeași perioadă.

Citește și: 30 sub 30 – Diana Ocraim și Mălina Platon: Performanță la nivel global

“Suntem într-un moment hotărâtor. Liderii de afaceri de peste tot în lume își sporesc forța de muncă cu roboți software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri și eliberându-și angajații de sarcini repetitive pentru a-și dedica timpul sarcinilor strategice. UiPath conduce această revoluție a forței de muncă, animați de angajamentul nostru față de democratizarea RPA și realizarea viziunii noastre – aceea a unui robot pentru fiecare persoană. Sunt onorat de sprijinul incredibil pe care ni-l dau clienții, partenerii și investitorii noștri zi de zi, inspirându-ne să muncim și mai mult pentru a face din RPA platforma care realizează nu numai adevăratul potențial al inteligenței artificiale, dar și al altor tehnologii emergente. Și suntem de-abia la început”, a declarat Daniel Dines, co-fondator și CEO UiPath.

Printre cei mai noi clienți ai UiPath se numără American Fidelity, BankUnited, CWT (cunoscut până curând sub numele Carlson Wagonlit Travel), Duracell, Japan Exchange Group (JPX), LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, NTT Communications Corporation, Orange™, Ricoh Company, Ltd., Rogers Communications, Shinsei Bank, Quest Diagnostics, Uber, US Navy, Voya Financial, Virgin Media și World Fuel Services.

“UiPath crește performanța, nivelul operațional și eficiența unei afaceri într-un fel cum n-am mai văzut până acum. Creșterea rapidă a companiei din ultimii doi ani este o dovadă a faptului că UiPath transformă felul în care companiile își gestionează resursele. RPA oferă o oportunitate enormă companiilor de peste tot din lume care îmbrățișează inteligența artificială și va facilita o nouă eră a productivității, eficienței și satisfacției la locul de muncă”, a spus Philippe Laffont, fondator al Coatue Management.

La fel ca și la rundele similare, angajații UiPath vor putea să-și vândă din acțiuni într-o ofertă formală.

Citește și: 100 Business Hall of Fame: Daniel Dines

Forbes 500 – Daniel Dines, Marius Tîrcă: Tricornul

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii