FacebookTwitterLinkedIn

Diana Ocraim este cea care, în urmă cu doi ani, a gândit și lansat UiPath Academy, prima platformă gratuită de training în domeniul RPA (Robotic Process Automation) din lume, care oferă și certificare. Compania fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă a ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de RPA din lume, tehnologie care automatizează activitățile repetitive efectuate de angajații unei companii.

„În 2016, UiPath era în plină dezvoltare și dat fiind că echipa era formată din aproximativ 30-40 de oameni, localizați în București, ne doream să avem experți care pot învăța și folosi produsele noastre în toată lumea, indiferent de țară, limbă sau cultură”, spune Diana, care subliniază că UiPath Academy a fost o premieră a industriei la momentul respectiv. „Dinamica a fost foarte mare, în câteva săptămâni de la lansare am depășit 20.000 de utilizatori activi pe platformă. Atunci am știut că ceea ce facem este bine”, adaugă aceasta. În prezent, UiPath Academy a ajuns la peste 250.000 de utilizatori și alți 30.000 aflați în programul de certificare. Pentru 2019, planurile sunt ca UiPath Academy să își extindă gama de cursuri și să o diversifice.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Am norocul să lucrez cu niște oameni extrem de pasionați în domeniile acestea, împreună cu care am dat formă unei viziuni foarte frumoase. Investim, de asemenea, mult în capacitatea noastră de a produce experiențe de learning. La baza tuturor programelor stă o echipă tânară și talentată de Instructional Design, care am convingerea că va impune noi standarde în industria RPA”, mai spune Diana.

Mălina Platon este responsabilă, în cadrul aceleiași companii, de extinderea UiPath pe noi piețe de pe continentul asiatic. Când s-a angajat în cadrul UiPath, în 2016, a fost printre primii trei angajați care se ocupau de vânzări, proces care era exclusiv online. „La început am fost consultant de vânzări online, însă pasiunea mea de a întâlni oameni noi și de a explora țări noi m-au determinat să merg la CEO-ul companiei, Daniel Dines, și să-i propun să schimbăm strategia noastră de vânzări – să trecem de la vânzări online la abordarea directă a piețelor noi și să vizităm clienții interesați de tehnologia noastră. Însă până să am acordul lui, îmi programasem deja călătorii astfel încât să merg să întâlnesc noi clienți din toată Europa. De la consultant de vânzări online am ajuns să interacționez cu clienți globali, din toată lumea”, spune Mălina.

Pe măsură ce cererea de tehnologie RPA a crescut exponențial, la fiecare 3-4 luni, tânăra prelua un nou rol în cadrul UiPath: a fost director de vânzări pentru Europa și pentru țările din Asia-Pacific (APAC) și Partner și Alliance Director pentru Europa și APAC, contribuind la deschiderea piețelor din Europa, India, Japonia, Hong Kong, China, Australia și Singapore, recrutând, în același timp, oameni de vânzări din toată lumea. De aproximativ un an, Mălina coordonează din Singapore prezența UiPath în Asia de Sud-Est, încercând să extindă prezența companiei pe noi piețe, în țări precum: Singapore, Malaezia, Thailanda, Filipine și Indonezia. „Fiecare piață are particularitățile ei, iar această ocazie este o provocare pentru mine, atât pe plan profesional, dar și personal. Încă nu e ceva obișnuit să fii lider ca femeie în Asia. Mai mult, aici este ceva destul de neobișnuit să fii lider la vârsta de 28-29 de ani, atunci când ai în echipa ta oameni care poate au dublul vârstei tale sau au ani buni de experiență. Consider acest aspect ca fiind o experiență personală unică pentru mine, în care să-mi depășesc temerile și să-mi dovedesc mie și femeilor de vârsta mea că reușitele pot fi obținute în orice parte a lumii, atât timp cât ești pasionat de ceea ce faci și lucrezi din greu”, subliniază Mălina.

Vezi lista generației 30 sub 30, ediția 2019