Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Temeri crescânde referitoare la microcipare

Un mic număr de cetățeni suedezi și italieni au ales să primească implantarea subcutanată de microcipuri, pentru operațiuni precum accesarea telefonului, deschiderea automată a ușilor și setarea de alarme, însă sunt temeri crescânde că această tehnologie va duce la încălcarea intimității și la folosirea datelor personale fără permisiunea cetățenilor, informează Euronews.  
microchip shutterstock_243208276

Eric Larsen, șeful companiei Biohax Italia, așteaptă aprobarea autorităților italiene pentru a realiza aceste implanturi și în această țară și se așteaptă la 2.500 de cereri până la finalul anului, în Milano și în Roma. Chiar și fără certificare, Biohax Italia a realizat implantări, fără concursul unui centru medical.

Pe de altă parte, Larsen recunoaște că e posibil ca oamenii să fie acum mai preocupați de siguranța datelor personale, având în vedere reacția preponderent negativă la propunerile de programe de monitorizare și trasare a contactelor.

„Am observat că italienii resping ideea unui GPS sau a unei alte tehnologii care să le traseze mișcările. Această reacție a oamenilor este un pericol pentru noi”, a spus Larsen, citat de Euronews. De asemenea, oamenii nu își doresc ca datele lor personale, precum starea de sănătate, să ajungă în posesia companiilor.

Biohax este în discuții cu Vodafone și PayPal, pentru realizarea unor programe de plată prin microcipuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii