Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Producătorii americani presați de guvernul SUA să părăsească urgent China

Administrația americană a lansat o inițiativă de proporții pentru a muta lanțurile globale de aprovizionare din China, pregătind în același timp o serie de tarife punitive ca răspuns la modul în care guvernul de la Beijing a gestionat criza Covid-19, informează Reuters.
shutterstock_1400822870

 

Președintele american Donald Trump, care acuză din ce în ce mai mult China de vinovăție în ceea ce privește răspândirea coornavirusului, promisese demult că va face tot posibilul să readucă activitățile de producție în Statele Unite.

Acum, pe fondul problemelor economice și a numărului mare de decese din SUA, guvernul american este și mai motivat să mute facilitățile de producție și de aprovizionare americane din China, chiar dacă nu imediat în State, ci în națiuni prietene.

„Lucrăm la reducerea dependenței de China de câțiva ani, dar acum am accelerat foarte mult această inițiativă”, a spus Keith Krach, subsecretar de stat pentru Creștere Economică, Energie și Mediu.

Guvernul american caută soluții pentru a motiva companiile să își mute atât aprovizionarea, cât și producția din China. Printre aceste soluții se numără scutiri de taxe și subvenționări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii